"Kolay Kilo Vermek Için Su Için"

KAYSERİ (AA) - Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, kilo vermede yeterince su içmenin çok önemli olduğunu belirtti.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, kilo vermede yeterince su içmenin çok önemli olduğunu belirtti. Çapaş, yaptığı yazılı açıklamada, bahar mevsiminin yaklaştığı son günlerde daha zayıf görünmek için kışın alınan kiloları verme çabasının da başladığını ifade etti. Kış boyunca uykuda olan metabolizmanın uyanmak için "can attığını" belirten Çapaş, şunları kaydetti: "Boya uygun beden ağırlığını denge de tutmanın temel koşulu fiziksel aktiviteyi artırmak ve harcanan kadar enerji içeren besin ve içecek tüketmektir. Şişmanlık ise vücuda alınan besinlerin, enerji harcamasının az olması sebebiyle yanmayıp yağ olarak birikimi sonucu oluşur. Kilo vermede yeterince su içmek çok önemlidir. Suyun günde 2 litre tüketilmesi, fazla ödemin, sindirim sonucu oluşan zararlı atıkların vücuttan atılması metabolizmanın hızlanması ve kilo vermede yardımcıdır. Günlük 2 litre su sağlık için yeterlidir ancak sıcak günlerde içilen suyun 3 litreyi bulması kilo vermeyi hızlandıracaktır. Su içildiğinde midede tokluk duygusu oluşur. Su organik olmadığından bedende yağa dönüşemez. Aksine su tüketilmesi metabolizma sonucu oluşan atıkların bedenden dışarı atılmasına yardımcı olur" Açlık duygusu oluştuğunda enerji değeri olan yiyecek içecek atıştırmak yerine su içmenin daha olumlu bir davranış olduğunu ifade eden Çapaş, suyun içerdiği kalsiyum, magnezyum gibi mineraller sayesinde sağlığın korunmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Çapaş, yemek öncesi ve sırasında içilen suyun mideyi doldurduğundan açlık duygusunu bastırdığını ve bireyin daha az yemesine yardımcı olduğunu belirterek, susamadan su içilmesi gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: