Kolcuoğlu: 9 aydır dava açılmıyor

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, gazetenin Yayın Kurulu Başkanı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk 'un gözaltına alınmasına dayanak yapılan ve "Ergenekon çetesi" olarak adlandırılan soruşturmanın iddianamesi 9 aydır hazırlanmadı.

22 Temmuz'da AKP'nin yüzde 47 ile tek başına iktidara gelmesinin ardından ivme kazanan soruşturmada, muhalif ses ve isimler hep hedef oldu. İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, "Ergenekon operasyonu sürecinde 8 aydır her ay gözaltılar yaşanıyor ancak dava bir türlü açılmıyor" dedi.

Reklam
Reklam

"Ortada suçlamalar var ama dava yok" diyen Kazım Kolcuoğlu, bu şekilde, operasyon süreci uzatılarak "ortada çok önemli ve korkulacak bir örgüt varmış" havasının yaratıldığını söyledi. Bu şekilde davanın sürüncemede bırakıldığını da vurgulayan Kolcuoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Adeta bir hesaplaşma havası yaratılıyor. Gözaltına alınanların avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmeyerek bu kişilerin savunma hakkı da kısıtlanıyor. Gözaltına alınan isimler neden görüşme yasağıyla karşı karşıya bırakılıyor? Eski bir rektör ve bir gazete sahibine neden görüşme yasağı uygulanıyor? Hukuk devletinde herkesin kendini savunacak bir avukata ihtiyacı vardır. Bu durum hukuka aykırı. Ergenekon operasyonu kapsamında yaşanan gözaltıların şekli, hukuk devletine sığmayan bir uygulama. Hukuka uygun davranmak için Ergenekon davasının bir an önce açılması lazım. Bu şekilde adalete ulaşmak zor."