Koleksiyonculuk ne demek? Koleksiyonculuk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Koleksiyonculuk şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Koleksiyonculuk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, belirli zaman dilimlerinde değişmiş ve gelişmiştir. Bu değişim günlük kullanımlara da yansımıştır. Bazı dönemlerde popüler olan kelimeler bazen daha az kullanılmaktadır. Ancak bu kelimeler yaygın olmasa da hala gündelik dilin içerisinde varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle bilinmeyen pek çok kelime ile karşılaşılır. Anlamı merak edilen kelimelerden biri de Koleksiyonculuk şeklindedir. Peki, Koleksiyonculuk ne demek?

Koleksiyonculuk Ne Demek? Koleksiyonculuk TDK sözlük anlamı nedir?

  • Koleksiyonculuk kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Koleksiyonculuk kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Koleksiyonculuk TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Koleksiyoncunun yaptığı iş, derlemcilik

    Koleksiyonculuk Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Onun koleksiyonculuğu, kemiyetteki kahramanlığı ise, boyuna keyfiyette arayıp asla bulamadığı kadını ne yapıp yapıp yakalayabilmek gayretinden." - Necip Fazıl Kısakürek

Koleksiyonculuk Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

pul koleksiyonculuğu
Anahtar Kelimeler: