Kolombiya liderliğe koştu, Senegal'i eledi: 0-1

Senegal'i 1-0 yenen Kolombiya son 16'ya kalırken, rakibi ise kötü fair-play puanı yüzünden turnuvaya veda etti.

2018 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Senegal ile Kolombiya karşı karşıya geldiler. Karşılaşmadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Kolombiya son 16'ya kalırken, Senegal, Japonya ile aynı puana, gol averajına ve gol sayısına sahip olmasına rağmen sarı kartlarda daha kötü bir performans sergilediği için turnuvaya veda etti!

FIFA kurallarına göre, gruplarda takımların puanları, gol averajları ve attıkları gol sayısı aynı olursa, fair-play puanı devreye giriyor.

Buna göre, bir oyuncunu gördüğü bir sarı kart -1 puan, ikinci sarı karttan görülen kırmızı kartlar -3 puan, direkt kırmızı kartlar -4 puan, bir sarı kart ve bir direkt kırmızı kart ise -5 puan getiriyor.

Reklam
Reklam

Dünya Kupası H Grubu'nda ikinci sırayı alan takımı, bu fark belirledi!

Kolombiya, Senegal'i 1-0'lık skorla devirirken; Polonya ise Japonya'yı 1-0 yendi. Bu durumda Kolombiya 6 puanla liderlik koltuğuna otururken, Japonya ve Senegal ise 4 puana sahip oldular. Japonya ve Senegal'in genel averajı ve attığı gol sayısı eşitti. Kurallar gereği fair-play puanına bakıldı. Grup aşamasını 4 sarı kartla kapatan Japonya, grup aşamasını 6 sarı kartla kapatan Senegal'in önüne geçti.

İki ekip arasında dengede giden maçın seyri 74. dakikada köşe atışından gelen golle değişti. Bu dakika itibarıyla Polonya, Japonya karşısında 1-0 öndeyken, Kolombiya'nın Mina ile attığı gol işleri tamamen değiştirdi.

1-0'lık üstünlük yakalayan Kolombiya grupta liderliğe yükselirken, Kolombiya ise fair-play puanıyla Japonya'nın gerisine düştü.

Maçın kalan dakikalarında iki maçta da skor değişmeyince Senegal'i 1-0 yenen Kolombiya, son 16 turuna lider olarak çıkarken, Japonya ise fair-play puanıyla ikinci sırayı aldı.