KOM köpeği 5 aylık tecrübesiyle yaklaşık 200 kilogram uyuşturucu buldu

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli 9 aylık narkotik dedektör köpeği,...

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli 9 aylık narkotik dedektör köpeği, 5 aylık tecrübesiyle 200 kilograma yakın uyuşturucu madde ele geçirilmesinde polise yardımcı oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi’nde ismi ‘Ben’ verilerek eğitildi. Kokuya karşı duyarlı hale getirilen ‘Ben’ isimli köpek, 4 aylıkken Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. 5 ay gibi kısa sürede büyük operasyonlara katılan ‘Ben’ en son geçen hafta içinde 72 kilogram 276 kilogram eroinin bulunması için polise büyük destek sağladı. Daha önce yapılan 5-6 uyuşturucu operasyonlarıyla birlikte toplamda 200 kilograma yakın uyuşturucunun yakalanmasında büyük katkısı olan ‘Ben’ isimli narkotik dedektör köpeği özel mama ile besleniyor. Ekiplerin en büyük desteklerinden birinin narkotik dedektör köpeği olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur’da, ‘Ben’ isimli köpeğin en son alınan 72 kilogram 276 gram eroinin bulunmasında çok büyük katkısı olduğunu doğruladı. Alanya’da ‘lara’ isimli köpekle birlikte iki tane köpekleri bulunduğunu belirten Dur, "KOM ekibi ve bu iki köpekle zehir tacirlerine ilçemizden geçirtmeyeceğiz. Köpeklerimiz bizim için değerli. Operasyonları bir parçası gibi çalışıyorlar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: