KOM Polisi Uluslararası Yolda 106 Kilogram Eroin Ele Geçirdi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin uluslararası yolda düzenlediği...

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin uluslararası yolda düzenlediği operasyonda 106 kilogram eroin madde ele geçirildi.

Uluslararası Uyuşturucu Madde Ticareti suçuna yönelik mücadelesini sürdüren kaçakçılık polisi, Mersin plakalı bir TIR ile büyük miktarda uyuşturucunun Avrupa'ya götürüleceği bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, geçiş güzergahı üzerinde önlem alarak, TEM otoyolu Edirne gişelerinden çıkış yapan aracı takibe başladı. Kapıkule Sınır Kapısı istikametinde seyreden M.G.'nin kullandığı TIR’a Kıyık kavşağı yakınlarında operasyon düzenlendi.

Reklam
Reklam

Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda sürücü gözaltına alınırken araçta arama yapıldı. Aramalara narkotik dedektör köpeği Juba da katıldı. Burnuyla TIR'ı tarayan dedektör köpek, dorsenin arka kısmına aşırı tepki verdi. Bunun üzerine aramalarını bu noktada detaylandıran polis, dorsenin alt kısmında özel bölme tespit etti. Bölmenin içindeki bandın çekilmesiyle eroin paketleri sıra halinde gelmeye başladı. Bandın sonunun gelmesiyle 152 paket halinde 106 kilo 684 gram eroin ortaya çıktı.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, arkadaşlarının mesai mefhumu gözetmeksizin titiz, planlı ve disiplinli çalışmaları neticesinde 106 kilogram eroini ele geçirdiklerini söyledi. Türkiye'nin sınır ili olduklarını ve bu nedenle planlı ve hassas hareket etmek durumunda olduklarını anlatan Ceylan, başarılı operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: