Komadaki Eluana'nın suni beslenmesine son verildi

İtalya'da 17 yıldır komada yaşayan Eluana Englaro'nun suni beslenmesine aşamalı olarak son verme işlemi bugün başlatıldı. Udine'de La Quiete Polikliniğindeki işlem sonucunda, 37 yaşındaki Eluana'nın iki haftaya kadar hayata veda etmesi bekleniyor.

Udine Savcılığınca dün başlatılan soruşturmanın ise işlemi durdurma amacı taşımadığı belirtildi.

Trieste Cumhuriyet Savcılığı yetkililerinden Beniamino Deidda, bugünkü İtalyan basınında çıkan iddialar üzerine yaptığı açıklamada, Eluana'nın suni beslenmesine son verilebileceğine ilişkin Yargıtay kararı bulunduğunu hatırlatarak, "Udine'de başlatılan soruşturmanın, yüksek mahkemenin verdiği bir kararın uygulanmasını engellemek gibi bir amacı olamaz" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Udine'de başlatılan işlemi cinayet olarak niteleyen Vatikan ve Katolik kuruluşların ise hükümetin çıkaracağı bir kararnameyle Eluana'nın suni beslenmesine son verilmesini engellenmesi konusundaki beklentileri sürüyor. Ancak Sağlık Bakanlığınca metni hazırlanmış olan kararnamenin hükümetçe çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz netleşmedi. Hükümetin, kararname yerine yasal düzenlemeye hız verilmesi görüşünü benimseyebileceği ileri sürülüyor.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun bugün Başbakan Silvio Berlusconi'ye bir mektup göndererek, yargıdan da onay almış bir işlemin kararnameyle engellenmesine sıcak bakmadığını ifade ettiği öğrenildi. Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone'nin, bugün Berlusconi'yi arayarak Eluana'nın suni beslenmesine son verilmesini engellemesini talep ettiğine ilişkin haber de yalanlandı. Vatikan Basın Sözcüsü Tarcisio Bertone, "İddiayı kesin bir dille yalanlıyorum. Kardinal Bertone ile Başbakan Berlusconi arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam