Komandolar böyle yetişiyor

Kare kare komando eğitimi MYNET GALERİ'de

"Askerler Güneydoğu'ya yeterli eğitim almadan gidiyor o yüzden şehit oluyor" iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı, askerlerin nasıl bir eğitimden geçtiğini göstermek için Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na ‘Basın Turu' düzenledi. 8 yıl aradan sonra ilk kez kapılarını basın mensuplarına açan merkezde, mayınların nasıl patladığı askerlerin nasıl pusuya düşürüldüğü ve bu pusulardan kurtulmak için ortaya koydukları taktikler uygulamalı olarak gösterildi.

Reklam
Reklam

Genelkurmay Başkanlığı, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde bulunan Eğirdir Dağ, Komando ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na ‘Basın Turu' düzenledi. Genelkurmay İletişim Dairesi Başkanı Kurmay Albay Mustafa Oğuz ile Kara Kuvvetleri Basın Şube Müdürü Albay Rıza Özkan eşliğindeki gazeteciler, Ankara'dan uçakla Isparta'ya getirildi.

40 KİLOGRAM TAŞIYORLAR
Spor yapan askerlerin görüntülenmesinden sonra, sırtlarında üç günlük kumanya, uyku ihtiyaçları ve çeşitli techizatlar içeren 30 kilogram ağırlığında sırt çantalarıyla savaşan komando kollarının tatbikatı izlendi. Teröristleri temsil eden balonlara gerçek mühimmatla ateş ederek ilerleyen komandoların taşıdıkları silahların da, en az 10'ar kilogram olduğu açıklandı. NATO standartlarına göre her biri en az 40 kilogram taşıyan komandoların saatte 4 kilometre ilerlediği, buradaki eğitimde ise en az 7 kilometre yürüdüğü belirtildi. Askerlerimize en çok kayıp verdiren uzaktan kumandalı mayın düzeneği, uygulamalı olarak gösterildi. Orduya yeni katılan ve cep telefonu, telsiz gibi vericileri karıştırmaya yarayan araçla, mayını patlatmak için sinyal gönderen cep telefonunun çalışmadığı uygulamalı olarak gösterildi. Mayın arama tatbikatında TNT'ler patlatıldı.

Reklam
Reklam