Komandolar, yuvalarının kapılarını basına açtı

Eğirdir (AA) - Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, Türk Milletinin başında tarih boyunca her zaman bir musibet olduğunu ifade ederek, "İnşallah, bu eğitimlerle başımızdaki musibetlerin üstesinden geleceğiz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Asteğmen, Uzman Erbaş ile erbaş ve erlerin aldıkları eğitimin yerinde görülmesi amacıyla Eğirdir'deki Dağ Komando Eğitim Merkezi Komutanlığına bir basın turu düzenledi. Faaliyet kapsamında burada eğitim gören personelin gece şartlarındaki eğitimleri izlendi.

Reklam
Reklam

Temsili olarak karakol bölgesine terörist saldırısının ardından, termal kamera sistemleri ve gece görüş dürbünlü silahlarla terörist grubun yerini tespit eden komandolar, aydınlatma malzemelerinden yararlanarak saldırının gerçekleştiği bölgeyi aydınlattı. Buraya, karşı saldırı düzenleyen komandolar, terörist saldırısını püskürterek, grubu etkisiz hale getirdi.

Daha sonra gece sızma parkurunda eğitim gören uzman erbaşların, sahici mermilerin kullanıldığı makineli tüfek, piyade tüfeği, roketatar ve havan atışları altında gerçekleştirdikleri geçiş izlendi.

Personelin kendine güveninin artması amacıyla gerçekleştirilen eğitim çalışması sırasında personelin 3 metre kadar yakınında tahrip kalıpları patlatıldı. Daha sonra 12 günlük arazi tatbikatına çıkacak asteğmenlerin hazırlık çalışması izlendi.

Faaliyetlerin ardından açıklama yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ekizoğlu, Türk Milletinin başında tarih boyunca her zaman bir musibet olduğunu ifade ederek, "İnşallah, bu eğitimlerle başımızdaki musibetlerin üstesinden geleceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük bir değişim içinde olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Ekizoğlu, özellikle komando ihtisas eğitimi alan personele yönelik bir dizi maddi ve manevi tedbir alındığını belirtti.

Eğitim gören asteğmenlerin her birinin mühendis, hukukçu ve doktor gibi mesleklerden geldiğini ifade eden Ekizoğlu, burada aldıkları eğitimlerle sosyal hayatta Türk halkına katkıda bulunacaklarına olan inancını dile getirdi.