Kombineden 41 milyon YTL geldi!

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı yapıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

1 ileriToplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Sarı-lacivertli kulübün mali durumuyla ilgili Yüksek Divan Kurulu'nun 1 yıllık araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Borçlar azalıyor

Sarı-lacivertli kulübün borcunun bir yıllık süreçte 11 milyon 70 bin dolar azalarak, 84 milyon 693 bin dolara düştüğünü bildiren Günay, "2007 yılının Haziran ayı sonu itibarıyla 120 milyon 720 bin YTL olan kulübe ait duran varlıklar bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla 138 milyon 780 bin YTL'ye yükseldi, artış 18 milyon 150 bin YTL oldu.

Reklam
Reklam

Kulüp gelirinde 45 milyon YTL'lik artış

Aynı dönemde kulüp gelirleri 45 milyon 550 bin YTL artışla, 78 milyon 290 bin YTL'den, 123 bin 840 bin YTL'ye yükseldi. Gelir-gider farkı 2007 yılında aynı dönemde eksi 4 milyon 870 bin YTL, 2008 yılında ise artıya geçerek 5 milyon 820 bin YTL oldu. 95 milyon 760 bin dolar olan borçlar ise bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla 11 milyon 70 bin dolar azalarak, 84 milyon 690 bin dolara geriledi" ifadelerini kullandı.

Kombineden 41 milyon YTL geldi

Denetleme Kurulu raporunda ise Fenerbahçe Kulübü'nün 30.06.2008 tarihi itibarıyla gelirinin 123 milyon 839 bin 870 YTL, giderlerinin ise 118 milyon 16 bin 16 YTL olduğu bildirildi. Kurul, ayrıca 2008-2009 sezonu için satılan 27 bin 63 kombine biletten 41 milyon 410 bin 69 YTL, loca satışlarından 6 milyon 395 bin YTL ve taraftar karttan 2 milyon 730 bin 330 YTL gelir elde edildiğini açıkladı.

Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Genel Sekreter Vedat Olcay ise, amatör şubelerde elde edilen şampiyonluklar, kupalar ve madalyalarla ilgili üyelere bilgi verdi. Olcay, Pekin Olimpiyatları'na katılacak milli takım kafilesinde 17 Fenerbahçeli sporcunun bulunacak olmasının kendileri için büyük bir gurur olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Öte yandan toplantıda konuşmasında forma fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden üyelerden Ali Vatan ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım arasında kısa süreli bir tartışmaya yaşandı.

Transfere 50 milyon euro harcandı

Toplantının son bölümünde kürseye gelerek eleştirilere cevap veren Başkan Aziz Yıldırım, yeni sezon için yaptıkları transfer çalışmalarında 50 milyon Euro'luk bir harcama yaptıklarını belirterek, "Fenerbahçe, 250 milyon dolar bütçelere geldi. Parayı saklayacak halimiz yok, yetkiyi sizden aldık. Yeni sezon için yaptığımız transfere 50 milyon Euro harcadık. Parayı sokağa atmadık. Alınan verilen hepsi birer değerdir ve Fenerbahçe'ye katkı yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Aurelio'nun yerini dolduracaklarını söyleyen Aziz Yıldırım, "Marco gitti, kıymete bindi. Eskiden bu kadar kıymetli değildi. Gidenin yeri dolmaz diye bir şey yok, biz doldururuz. Gerekirse 1 veya 2 transfer daha yapacağız. İstediğiniz zaman istediğiniz parayı verebilirseniz transfer yaparsınız. Bizim o gücümüz var" diye konuştu. Kaleci sorunlarının bulunmadığını, genç kaleci Volkan Babacan'a güvenilmesi gerektiğini kaydeden Aziz Yıldırım, Volkan Babacan'ın yakın zamanda birinci kaleciliğe kadar çıkabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

"Bizim stadı herkes beğeniyor"

Ezeli rakiplerinin stat projeleriyle ilgili karşılaştırmaların kendisini üzdüğünü belirten Yıldırım, "Biz Fenerbahçeliler'in gücüyle stadı yaptık. Türkiye'de bir çivi çakılmadığı zaman yaptık. Süsleme kısmını bundan sonra biz yaparız. Bizim stadımız, kim gelirse gelsin çok muhteşem olduğunu söylüyor. Bizim stat gerçek kullanımlığı olan bir stattır" dedi. Futbol takımından beklentilerin büyük olduğunu, şampiyonluktan başka bir şey düşünmediklerini kaydeden Aziz Yıldırım, 10 yıldır izin yapmadan Fenerbahçe için çalıştığını vurguladı.

Fenerbahçe'nin değeri: 2 milyar dolar

Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ali Vatan'ın formaların 9 misli fazlasıyla satıldığı iddiasına da tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım, bu iddianın doğru olmadığını söyledi. Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin 2 milyar dolar değerini aştığını, bununla gurur duyduklarını kaydeden Yıldırım, Ataşehir'de yapılması planlanan spor salonu ve tesisler için imar konusunun tamamlandığını, stadın arkasındaki Kenan Evren Lisesi'nin, lisenin başka bir yere yapılmak üzere arazisinin alınarak iş merkezi yapılması projesinde sorunların giderildiğini, yakın zamanda temel atacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam