Komisyon seçimleri yapıldı

TBMM 23. Dönem 4. Yasama Yılı komisyon başkan ve üye seçimleri yapıldı.

Meclis’teki sandalye sayısına göre TBMM komisyon başkanlıkları AKP’den seçildi. AKP bu dönem Plan Bütçe, Sanayi, Bayındır ve Dilekçe komisyon başkanlıklarını değiştirirken, diğer komisyon başkanları bu dönemde de devam edecek.

Plan Bütçe komisyon başkanlığını 3 dönemdir yürüten AKP Afyorkarahisar Milletvekili Sait Açba'nın yerine AKP Sivas Milletvekili Musatfa Açıkalın, Sanayi Komisyonu başkanlığına AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'un yerine İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Bayındırlık komisyonu başkanlığına AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Dilekçe Komisyonu başkanlığına da AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'in yerine AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman getirildi.

Reklam
Reklam

TBMM Genel Kurulu’nda 4. yasama yılın komisyonlarda görev alan başkan ve üyelerin isimleri okunarak oylamaya sunuldu. Kabul edilen komisyon üye dağılımı ise şöyle;

Bu çerçevede; Anayasa, Milli Savunma, Dışişleri, Milli Eğitim, Bayındırlık, Çevre, Sağlık, Tarım ve Sanayi komisyonlarının üye sayısı 25, Dilekçe Komisyonu 16, Plan Bütçe komisyonu 40, KİT 35 ve İnsan Hakları Komisyonu 35 üyeden oluşacak.

23. Dönem 4. Yasama Yılında görec alacak TBMM Komisyon Başkanları şöyle;

Anayasa Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Milli Savunla Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, Bayındırlık Komisyonu Başkanı AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Çevre Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Sağlık Komisyonu Başkanı AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Sanayi Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AKP Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın, KİT Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AKP Adana Milletvekili Vahit Kirişçi ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül.

Reklam
Reklam

Öte yandan Genel Kurul’da, TBMM İçtüzük gereği Plan Bütçe. KİT ve İnban Hakları Komisyonlarına bağımsız milletvekilerinden birer üyenin de seçimi yapılacak.

ANKA