Komşu ile sıcak ilişkiler

ANKARA (İHA) - Türkiye-Yunanistan ilişkileri olimpiyatlar sayesinde bahar havası yaşıyor. Türkiye, Yunanistan'da yapılacak olimpiyatlar için havaalanlarını Yunanistan uçuşlarına hazırladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yunanistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Michalis Liapis'e Olimpiyat Oyunları sırasında hava trafiğinde yaşanacak sıkışıklığına karşın Türkiye'nin 6 havaalanını kullanabilecekleri teklifini götürdü. Yunan Bakan Liapis ise Bakan Yıldırım'ın teklifinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları sarısında Türk havaalanlarına ihtiyaç duyabileceklerini bildirdi. Türkiye, Yunanistan'dan yardım talebi gelmesi durumunda, gerek yakınlıkları, gerekse kapasite ve fiziki yapılanmaları sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Çorlu-Tekirdağ Hava Alanı, İzmir-Adnan Menderes Havalimanı, Milas-Bodrum Havalimanı ve Dalaman Havalimanları'nın kullanımına izin verecek.

Reklam
Reklam

Türkiye, Olimpiyat Oyunları sırasında Yunanistan'a üç konuda yardımda bulunacak. Yunanistan hava sahası ve hava alanlarının yoğun uçuşları nedeniyle talebi karşılayamaması olasılığına karşı bir ön tedbir olarak yük yada yolcusunu bırakan hava araçlarının, şayet bekleyecekler ise, bu sürelerini Türkiye'deki hava limanlarında parklandırarak geçirmeleri olanağı sağlayacak. Muhtemel hava sahası ya da meydan slotuna (iniş-kalkış saatleri) uyum sorunları karşısında hava araçlarının şartlar normale dönünceye kadar havada uzun süre beklemeye girmeleri yerine böyle bir durumdan yeterince önce haberdar etmeleri halinde, Türk hava sahası üzerinden Yunan hava sahasına giriş yapacak olanlar Türkiye'deki hava limanlarında bekleyebilecekler. İniş yapılacak meydandaki meteorolojik durum, kaza, kırım, ATC sistemlerindeki arıza gibi olağanüstü durumlara karşı, Yunanistan'a uçacak uçakların önceden, uçuş planlarındaki yedek meydan hanesinde Türkiye'deki bir meydanı belirtmeleri halinde bu meydanlara inmeleri de mümkün olabilecek.

Reklam
Reklam