'Komşumla Varım' Projesi Yarın Başlıyor

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu tarafından hazırlanan 'Komşumla Varım Projesi, yarın Sakarya Valisi Mustafa Büyük...

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu tarafından hazırlanan 'Komşumla Varım Projesi, yarın Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından başlatılacak. Proje kapsamında vali ve belediye başkanları ve ilin diğer protokol üyeleri eşlerinin yaptığı pasta, kurabiyeyi alarak "Komşu sana geldim, çayın var mı?" diyerek komşularını ziyaret edecek.

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Derneği Başkanı Remzi Çinemre, yarın saat 10.00’da Adapazarı Kültür Merkezi’nde projenin geniş bir tanıtımının yapılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Projeyi, eski sıcak komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılması, değerinin yitirilmemesi, komşular arasında moral ve motivasyonun artırılması için hazırladıklarını belirten Çinmere, "Projeyi Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başlatacak. Eşlerinin yaptığı pasta, börek, kek ve kurabiyelerle birlikte 'Komşu sana geldim, çayın var mı?' diyerek ziyaret edecek. Sadece Büyük ve Toçoğlu değil, tüm protokol üyeleri aynı şekilde komşularını ziyaret edecek. Bu şekilde toplumun dikkati çekilecek. Düzce Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre apartmanlarda komşuyu tanıma oranı yüzde 17, sitelerde bu oran yüzde 23.”

Çinemre proje tanıtım toplantısında ayrıca Prof.Dr. Faruk Beşer’in komşuluğun önemini anlatacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz