Kömür bekleyişi devam ediyor

Şanlıurfa’da kömür yardımı izdihamı devam ediyor. Kütahya’dan gelmesi beklenen kömür yüklü tren gecikince vatandaş çılgına döndü…

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 16 bin aileye kömür dağıtım çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Bamyasuyu Mahallesi kömür dağıtım merkezi önünde yaşanan kargaşa ve bekleyiş gündeme gelmiş, vatandaşlar kömür olmadığı için günlerce beklediklerini dile getirmişti. SANLIURFA.COM’un gündeme getirdiği durum sonrası harekete geçen yetkililer işlemlerin hızlandırılması için girişimlerde bulunmuştu. Başta Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç olmak üzere Vakıf yetkilileri işlemlerin hızlandırılması için atağa geçmişti.

Reklam
Reklam

Aynı gün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bu yıl muhtaç ailelere dağıtılmak üzere Vakfımız tarafından 8.000 ton kömür talep edildiği” bildirilmişti.

Açıklamada, “Talep edilen kömürlerin tren ile İlimize sevkiyatına 03.12.2011 tarihinden itibaren başlanılmış. 09.12.2011 tarihinden itibaren vatandaşlara kömür dağıtımına başlanılmış ve 20.12.2011 tarihine kadar dağıtım devam etmiş. Kömürlerin sevkiyatı Türkiye’nin tüm bölgelerine Devlet Demir Yolları tarafından yapılmakta olduğundan ve belli sayıda vagon tahsis edildiğinden dolayı, kömür sevkiyatına vagon yetersizliği nedeniyle 8 gün ara verilmiştir. 28.12.2011 tarihinde yeniden kömür gelmesi üzerine tekrar dağıtıma başlanmış ve 03.01.2012 tarihine kadar dağıtıma devam edilmiştir”denilmişti.

Açıklamanın devamında, “Bu süreç içersinde toplam 4.060 ton kömür gelmiş ve 8.120 aileye dağıtılmıştır. Vakfımız tarafından kömür yardımlarını almaları için 12.500 aileye kömür fişleri verilmiştir. Kömür fişleri vatandaşlara herhangi bir kalabalığı meydan verilmemesi için tarih ve mahalle sırasına göre dağıtılmış, ancak sevkiyatta meydana gelen gecikmeler nedeniyle istenmeyen kalabalıklar oluşmuştur” denilmişti.

Reklam
Reklam

“Devlet Demir Yolları tarafından yeterli sayıda vagon tahsis edilememesi nedeniyle kömür sevkiyatında aksamalar meydana gelmektedir” denilen açıklamada, “Ancak Sayın Valimizin devreye girmeleri üzerine 03.01.2012 tarihi itibariye 2.000 ton kömürün ilimize sevkiyatı yapılmış olup, Demiryolları yetkililerinden alınan bilgilere göre 12.01.2012 tarihinde kömürlerin ilimize olacağı bilgisi alınmıştır. Kömürlerin ilimize intikali ile kömür fişi verilen vatandaşlara kömür dağıtımı devam edecektir” denilmişti.

O tarihte yapılan açıklamadan edinilen bilgiye göre, kalan 1.940 ton kömürün 10.01.2012 tarihinde yani bugün dağıtımına başlanması bekleniyordu.

Bu umutla Bamyasuyu Mahallesi’nde bulunan kömür dağıtım merkezine giden vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı. Saat 11.00’e kadar bekleyen vatandaşlar bekledikleri kömür yardımını alamayınca izdiham ve tartışmalar yaşanmaya başladı. Polis ekipleri alanda yoğun önlemler almasına rağmen zaman zaman itiş kakışların yaşandığı görüldü. Vatandaşlar adeta isyan ederek “Kömürler nerede, kömür istiyoruz, sabahtan beri burada bekliyoruz” şeklinde açıklamalarla dertlerini kameralara anlatmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Kütahya’dan gelmekte olan kömür yüklü trenin uygun olmayan iklim koşullarından dolayı geciktiği öğrenildi. Vatandaşlar bu bilgiye rağmen bekleyişlerini sürdürerek, alandan kömür almadan ayrılmayacaklarını ifade etti. Bekleyiş devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz