Kömür Madeninde Çıkan Yangında 9 Işçi Yaralandı

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait kömür madeninde çıkan yangında 9 işçi...

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait kömür madeninde çıkan yangında 9 işçi yaralandı, 2 işçi de dumandan etkilendi.

Darkale köyündeki madende, yanıcı tozların tutuşması sonucu yangın çıktı. Madencilikte "toz yangını" olarak nitelendirilen olayda ocakta çalışan işçiler Hasan Eser (31), Recep Kaya (24), Abdullah Hadımlı (33), Erkan Uçkun (30), Hikmet Akçakaya (30), Mustafa Koç (27), Sedat Yalvarmaz (26), Sinan Üstünyer (28) ve Ramazan Yıldız (34) yaralandı. Yaralı işçiler, cankurtaranlarla Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İkisinin vücudunda ağır, diğerlerinde ise sathi yanıklar oluştuğu öğrenildi. Maden ocağı çalışanlarının müdahalesiyle söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, işçileri hastanede ziyaret etti. Karataş, durumu iyi olan yaralılarla görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: