Kömür ocağında patlama: 1 ölü

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde, bir kömür ocağında havalandırma bacası açmak için kullanılan dinamitin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Koyunağılı Köyü'nde bir şirkete ait kömür ocağında çalışan işçiler, havalandırma bacası açmak için 6 ayrı yere dinamit yerleştirdi. Manyetoya 2 kez basılmasına rağmen dinamitlerin patlamaması üzerine, Necdet Özcan (30), elektrik kablolarının uçlarını kısa devre yaptırıp, patlayıcıları yerleştirdiği yere gitti.

Reklam
Reklam

Özcan, ateşleme sisteminin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için mesai arkadaşlarına 'Bas' komutunu verdi. İ.Y. adlı işçinin manyetoya basması neticesinde dinamitlerden biri patladı.

Bu esnada patlayan dinamitin yakınında bulunan Necdet Özcan, fırlayan kömür parçalarının vücuduna isabet etmesiyle ağır yaralandı. Mihalıççık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçi, yolda öldü.

Jandarma, olayla ilgili usta başı M.Ö. (41), işletme müdürü T.Y. (55) ve işçiler İ.Y. (24) ile H.A.'yı (23) gözaltına aldı. İfadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilen 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.