Kömür ocakları bir köyü yutuyor

BURSA (İHA) - Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Dündar Köyü'nde, kömür çıkarmak için açılan ocaklar tarlaları bir bir yutarken, köylüler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Gümüşpınar ve Dündar köylerinde 1991 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kömür çıkartılmak için bazı topraklar istimlak edildi. Ancak zamanla meydana gelen heyelan yüzünden, köylülerin istimlak edilmeyen tarlaları da bir bir yok olmaya başladı. Yavaş yavaş köyü yutan kömür ocakları, verimli arazileri de yerin dibine geçiriyor.

Reklam
Reklam

Tek geçim kaynakları olan tarlalarının kömür çıkarmak için açılan 200 metre derinliğindeki yataklara kaydığını belirten köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Dündar sakinleri, "Tek gelir kaynağımız olan buğday, mısır, patates ektiğimiz tarlalarımız göz göre göre yok oluyor. Devlet çıkarılacak kömürün fiyatından daha fazlasını harcıyor. İşçi alınırken de mağdur edildik. Köylülerimize öncelik tanıyacaklardı. Ancak bizim köyden sadece 6 kişiyi aldılar. Diğer işçiler sağdan soldan getirildi. Şu anda tek derdimiz, istimlak edilmemiş topraklarımızın heyelan sebebiyle kömür yataklarına kayması. Devlet yetkililerinden bir an evvel buna çare bulmalarını istiyoruz" diye dert yandı.