Kömür üretimi yatırımlarında teşvik genişletildi

Kömür üretimine yönelik desteklerin kapsamı genişletildi.

Kömür üretimi yatırımı yapana devletten destek geliyor. Artık imalat, enerji ve madencilik sanayinde kömür çıkarmaya yönelik yatırımlar da teşvik sisteminden yararlanabilecek. Bakanlar Kurulu'nun Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar üzerine yazılı açıklama yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kömür üretimine yönelik desteklerin kapsamının genişletildiğini bildirerek, "Düşük kalorili yanında yüksek kalorili kömür üretimi yatırımlarının da teşvik edilebilmesinin önü açılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

YATIRIM İHTİYACI DOĞDU
Zafer Çağlayan, şöyle devam etti: "Ancak sektörün yatırım ihtiyaçları, enerji arz güvenliği ve cari açık gibi hususlar dikkate alınarak değişikliğe gidilmiş ve yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu değişiklikle kömür üretimine yönelik yatırımlara sağlanan desteklerin kapsamı genişletilmiştir. Bu çerçevede sanayimizin ihtiyaç duyduğu yüksek kalorili kömürün temini, enerji arz güvenliğinin sağlanması, bu konudaki yüksek dış ticaret açığımız ve özel sektör tarafından gerçekleştirilecek yatırımların artırılması ihtiyacı göz önünde bulundurularak, yer altı kaynaklarımızın hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılmasını teminen düşük kalorili kömürlerin yanında yüksek kalorili kömür üretimi yatırımlarının da teşvik edilmesinin önü açılmıştır."

YENİ YATIRIMLAR GETİRECEK
Yatırımların 6. bölgede gerçekleştirilmesi halinde bu bölgede uygulanan desteklerden yararlanma hakkının saklı olduğuna vurgu yapan Çağlayan, "Değişikliğin sektörde yeni yatırımlara yol açacağına inanıyor, Türkiye ekonomisi için hayırlı olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu. AA

Reklam
Reklam