"Komutayla ekonomi idare edilmez"

ESKİŞEHİR (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, parti birleşmeleriyle Türkiye'yi idare etmeye yeniden talip olan parti genel başkanlarını eleştirerek, "Seçim; Ahmet'in, Mehmet'in düğünü değil. 2 adam geliyor, 'Ha birleştik, ha birleşmedik' diyor. Bunlar 3 tane koyunu güdemez" şeklinde konuştu.

Eskişehir'de AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2007 genel seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "Seçim; Ahmet'in, Mehmet'in düğünü değil. Bu seçim, Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçimdir. Öyle olduğuna göre, 1.5 aylık zamanda hepimiz alnımızdan ve sırtımızdan ter akacak şekilde çalışmalıyız. 1.5 ay boyunca yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Ama öncelikle sabırlı olacağız. Onu derler, bunu derler. Meyveli ağaç taşlanır" dedi. Unakıtan, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizine sebep olanların, yeniden Türkiye'yi idare etmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Biz milleti şöyle idare edeceğiz, böyle idare edeceğiz diye, yine meydanlara çıkıyorlar. Bu millet tatar otu yemedi ki her şeyi unutsun. Neyi yapacağınızı gördük. 2000-2001 yıllarında Türkiye'de tarihinin en büyük ekonomik krizine sebep olan adamlar şimdi çıkmışlar, 'Biz yine Türkiye'yi idare edeceğiz' diyor. Siz, neyi idare edeceksiniz? 2 tane adam geliyor, 'Ha birleştik, ha birleşemedik' diyor. Ondan sonra biri oraya gidiyor, biri buraya geliyor. Bunlar, 3 tane koyunu güdemez. Bizim onlarla işimiz yok."

Maliye Bakanı olduğunda bütçe açıklarının çok fazla olduğunu anlatan Kemal Unakıtan, "O hale gelmişti, zannettim ki kucağımda ateş topu var. Biraz daha gitseler, memurun maaşını ödeyemeyecekler. Bizim; hesabımızı, kitabımızı yaparak hareket etme mecburiyetimiz var. Hesabı, kitabı yapmazsak, eski karanlık günlere döneriz. Vergileri düşürmemize rağmen gelirimiz artıyor. Neden? Çünkü, ekonominin gereğini yapıyoruz. Lafla, emirle, komutayla ekonomi idare edilmez. Ekonomiyi bilirsen, idare edersin, bilemezsen kenara çekil kardeşim, kusura bakma. Bütçe denk hale geldi. Neden? Oradan, buradan hortum sokmuşlar, paralar gidiyor. Başbakan da makası elime verdi. 'Abi kes şunları' dedi. Sayın Başbakan'ım büyükler var dedim. 'Önce onları kes abi' dedi. Kes, kes, kes, bizim bütçe oldu denk. Şu milletin parasına sahip çıktık. Şimdi, Eskişehir'e sahip çıkacağız. Bütün yollar Eskişehir'den geçecek. Eskişehir'i dünya markası yapacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Unakıtan, Eskişehir'den 6 milletvekili çıkaracaklarını ileri sürerek, "AK Parti'nin hizmet kervanı, Eskişehir'e çok şey kazandıracak. Eskişehir'i, hem Türkiye'nin en büyük iş merkezi İstanbul'a bağlayacağız, hem de yurtdışına bağlayacağız. Eskişehir, enternasyonal bir şehir olacak. Çevre Yolları'nı genişletme çalışmaları da sürüyor. Bakan arkadaşlarıma önceliği Eskişehir'e vermelerini söyledim. Birinci önceliği vermezse ne olur? Maliye Bakanı'ndan kimse zırnık para alamaz. Bende işler pratik. Ya
Eskişehir'e hizmet, ya güle güle, benden bir şey yok. Ne yapalım? Beni Maliye Bakanı yapmışlar, yapmasaydılar" yorumunda bulundu.

Bir partilinin emeklilere zam yapılması talebi üzerine Kemal Unakıtan, "Emekliye de vereceğim. Biraz dur. Hesabı iyi yapmam lazım" karşılığını verdi. Bakan Unakıtan, Eskişehirspor'u da Süper Lig'e çıkarmayı vaat ederek, "Eskiden bir Eskişehirspor vardı. Nerede şimdi o Eskişehirspor? Onu da Süper Lig'e çıkaracağız, merak etmeyin.

Bağırıyorsunuz da nerede Eskişehirspor? Sadece bağırmakla olmaz. Futbolcuyu ben alırım. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Maliye Bakanıyım. Bundan sonra önce Eskişehirspor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başka bir partilinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sormasını, toplu konut olarak anlayan Kemal Unakıtan, "Toplu Konut Başkanı'nı alıp, buraya geleceğim. Sen merak etme. Bizde kimsenin hakkı kalmaz. Toplu da, topsuz da neyse herkesin hakkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Ahsen Unakıtan, eşi Kemal Unakıtan konuşurken, kürsüde arkasında durup, partililerin peçetelere yazdığı notları kendisine iletti. Ahsen Unakıtan'ın bir ara eşinin özgeçmişinin yer aldığı sinevizyonun önüne geçip, Bakan Unakıtan'ın fotoğrafını elbisesinin üzerine yansıtması dikkat çekti.

AK Parti Eskişehir 2. sıra milletvekili adayı Murat Mercan ise yaptığı konuşmada, "Türkiye'de son bir ayda akılalmaz, inanılmaz olaylar yaşandı. Özal ile Demirel, 200 küsür oyla cumhurbaşkanı oldu, Abdullah Gül 361 oyla cumhurbaşkanı olamadı. Burası 'yuh' çekme yeri değildir. Hedefimiz, çok çalışarak AK Parti'yi cumhurbaşkanı seçecek şekilde meclise göndermektir. Hak, muhakkak yerini bulur" dedi.

AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Nedim Öztürk de, siyasi istikrarın çok önemli olduğunu, müsteşarlığı döneminde 2 ayda bir bakan değiştiğini, AK Parti'nin Türkiye'ye siyasi istikrar getirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

4 Haziran'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı Eskişehir'den aday göstererek, şehrin kaderini değiştirdiğini dile getiren 4. sıra milletvekili adayı Ayşe Fert Dökmeci ise, kendisinin milletvekili seçileceğine ve 34 yıl sonra bir bayan parlamenterin Meclis'te Eskişehir'i temsil edeceğine inandığını söyledi.

5. sıra milletvekili adayı Sülyman Reyhan da, AK Parti Eskişehir Teşkilatı'nın eski ve yeni yöneticilerinin 6 milletvekili çıkarmak için güç birliği oluşturduğunu belirtti.

AK Parti 6. sıra milletvekili adayı Ethem Kalın ise, AK Parti'nin geçen 2 seçimde siyasetin sahte kahramanlarını siyaset sahnesinden temizlediğini ifade etti.

Tek tek tanıtılan milletvekillerinin toplu olarak gazetecilere poz verdiği ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı, renkli görüntülere sahne oldu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi, daha sonra Ankara'ya hareket etti.