Konak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Selanik'te

İZMİR (A.A) - Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Yunanistan'ın Selanik kentini ziyaret etti.

İZMİR (A.A) - Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Yunanistan'ın Selanik kentini ziyaret etti.

Konak Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye başkanı Hakan Tartan'ın, "Selanik'te Atatürk'ün doğduğu eve gezi düzenleyerek başarılarınızı taçlandıracağım" sözünün ardından İzmir'den Selanik'e hareket eden halk oyunları ekibi, restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı durumdaki Atatürk'ün doğdu evin çevresini gezdiler. Gençler, şubat ayında tamamlanacak restorasyon çalışmalarının ardından tekrar ziyarete açılacak olan Atatürk'ün doğduğu evin kapısında ve bahçesinin önünde anı fotoğrafı çektirdiler.

Reklam
Reklam

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, onlarca ödülle dönen halk oyunları ekibine verdiği sözü tuttuğunu belirterek, "Gençler yaşamları boyunca unutamayacakları anıları yaşadılar. Ne zaman başımız sıkışsa Atatürk'ün hayatından, yaşam biçiminden düşüncelerinden, sevgisinden çıkış ışığını yakalayabiliyoruz. Atatürk bizim en önemli yapı taşımız, en önemli kaynağımız" dedi.

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: