Konak Halk Üniversitesi’nden Mezun Olanlar İş Kapısını Aralıyor

Konak Belediyesi 15 sevgi evlerinin yanı sıra kültür ve sanat merkezlerinde 80 ayrı branşta düzenlenen...

Konak Belediyesi 15 sevgi evlerinin yanı sıra kültür ve sanat merkezlerinde 80 ayrı branşta düzenlenen kurslarda mezun olanlar hünerlerini yılsonu sergisinde beğeniye sundu.

Hobi ve meslek edindirmenin yanı sıra, birbirinden farklı alanlarda açılan kurslar bu yıl da kursiyerlere hem iş, hem de yeteneklerini keşfedecekleri yeni bir dünyanın kapılarını araladı. Yabancı dilden, dikiş nakışa, seramikten, resme, masktan tiyatroya, pasta yapımından hediyelik eşya yapımına, takı tasarımından vitraya, bale, tiyatro, piyano ve fotoğrafçılığa kadar 80 ayrı branşta açılan kurslardan 2 bin 500 kişi mezun oldu.

Reklam
Reklam

Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde ve sevgi evlerin de düzenlenen kurslar sayesinde yüzlerce kadının ürettiği takılar, ahşap boyamalar, masklar, şans filleri, ev aksesuarları, el işi tablolar ve daha pek çok üretilen hediyelik eşyaya büyük bir talep de yaşanıyor. Kadınlar satışlardan elde ettiği gelir ile aile bütçesine katkı sağlıyor. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Halk üniversitesi’ projesiyle yaklaşık dört yıl içinde üreten kadın sayısında patlama yaşandı. İş edindirme kurslarına büyük ilgi olması nedeniyle geçen yıl 55 ayrı daldaki kurs sayısı 80’e çıkarıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan: “Konak Halk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyük kaoslardan biri olan insanın insana olan uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılan küçükten büyüğe herkes sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmayla sosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yaşam anlamını yitiriyor. Yollar, kaldırımlar, merdivenler ve parklar yapabilirsiniz; ama içinde insan yoksa ruhu da yok demektir. İnsan varsa, üretkenliğini, gücünü, yeteneğini ortaya koyar” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz