Konak Meydanı Ve Kaklıç Havaalanı Projesi'ne Bir Destek De Mhp’den

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve MHP Grup...

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve MHP Grup Sözcüsü Ahmet İncesu, Konak Meydan Projesi ve Kaklıç Havaalanı projeleri için destek ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti ve CHP'nin ardından MHP İl Başkanı Necat Karataş’ı ziyaret eden heyet adına konuşan İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Konak Meydanı’nın genişletilmesi ve Kaklıç’ta bulunan ve 1980 darbesi sonrası askeriyenin kullanımına bırakılan havalimanının yeniden düzenlenerek kullanıma açılmasını istiyoruz. İl Genel Meclisi’ndeki partilerle birlikte ortak hareket etme kararı aldık. Bu anlamda AKP ve CHP İl Başkanlarına yaptığımız ziyaretler olumlu geçti. İl Genel Meclisleri’nin kapatılması sonrası paylaştırılacak taşınmazların durumu nedeniyle İzmir’in önünde tarihi bir fırsat vardır. Bilindiği gibi Büyükşehir’in hizmet binası depreme dayanıksız. Merkez Bankası ve SGK binası da aynı paralelde yan yana yer alıyor” dedi.

Reklam
Reklam

“Yeni yaptırdığımız ve Eylül ayında bitecek olan yeni hizmet binası Büyükşehir’in yeni hizmet binası olabilir” diyen Başkan Değirmenci, İzmir’in tarihi bir şans yakaladığını söyledi.

“Sözünü ettiğimiz üç binanın yıkılmasıyla İzmir ihtiyacı olan büyük meydana kavuşabilir" diyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Hasan Tahsin Anıtının Büyükşehir Belediyesi gölgesinde kaldığını vurgulayark, şöyle konuştu: “Yıkım sonrası yarışma yoluyla daha büyük bir heykel yapılarak bu meydana adı verilebilir. İlk etapta yıkılacak üç binanın ardından Hükümet konağı çevresinde bulunan valilik ve emniyete ait binalarında yıkılmasıyla İzmir’in çehresi yenilenebilir diye düşünüyoruz."

CHP İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol tarafından gündeme getirilen Kaklıç Havalimanı’nın sivil kullanıma açılması önerisinin İzmir’in kuzey aksı için çok önemli olduğunu belirten Başkan Değirmenci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İzmir Expo 2020’ye aday. Kazandığımız takdire Adnan Menderes Havaalanı ihtiyaca cevap veremeyebilir. Bu anlamda İzmir’in acilen ikinci bir havaalanına ihtiyacı olacak."

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren MHP İl Başkanı Necat Karataş ise, bu projenin İzmir’e yarar sağlayacağını belirterek, projeye destek verdiklerini söyledi: “Kentin sembol olacak yerlerinin mutlaka iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Binasının, SGK ve Merkez Bankasının binalarının oralardan kaldırılmasına yönelik yaptığınız çalışmalara koşulsuz sonuna kadar destek veririz. Bize düşen bir görev varsa sizlerle birlikte mücadele vermeye çalışırız. Diğer siyasi partiler de samimi ise, teklifin kimden geldiğine bakmadan destekleriz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: