Konak Müftülüğü, Tatvanlı 234 Yetime Yardım Etti

İzmir Konak İlçe Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Tatvan'da 234 yetime yardım eli uzattı.

İzmir Konak İlçe Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Tatvan'da 234 yetime yardım eli uzattı.

Konak Müftüsü Zeki Aksoy, önce kardeş şehir belirlediği Tatvan'da yaşayan yetim çocukları belirledi. Daha sonra çocukların isteklerini ve ihtiyaçlarını belirleyen Müftü Aksoy, çocuklara tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Yardım malzemelerinin dağıtımı için İlçe Kültür Turizm Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, her yıl kutlu doğum haftasında müftülük olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu yıl farklı bir şey yapıp, kardeş şehir ilan ettikleri Tatvan'da yaşayan yetim çocukları sevindirmek istediklerini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"3-25 yaş aralığında 127 erkek ve 3-27 yaş aralığında 107 yetim kız yavrumuzun olduğunu öğrendik. Toplam 234 yetim yavrumuzun isimleri ve 25 kalem istekleri geldi. Gelen istekler doğrultusunda kardeşlerimize isteklerini içeren hediyeler aldık. Bugün burada yetim çocuklarımızla bir araya geldik ve hediyelerini takdim ediyoruz. Halkımızın çok güzel ilgisini yakaladık. İnşallah buradaki yetimlerin saçlarını okşadığımız zaman, onları yüreklerimize basıp sevindirdiğimiz zaman çok daha güzel olacak."

Konuşmanın ardından getirilen hediyeler yetimlere dağıtıldı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da Konak Müftüsü Aksoy'a baston ve teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: