Konaklama Alanında Hayat Normale Döndü

Suriyelilerin misafir edildiği Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki TOKİ konutları yanında bulunan konaklama alanında, hayat normale döndü.Geçen...

Suriyelilerin misafir edildiği Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki TOKİ konutları yanında bulunan konaklama alanında, hayat normale döndü.

Geçen hafta sonu kamp alanında meydana gelen gerginlik yüzünden mülteciler bir haftadır kamp alanının dışına çıkamadı. Suriyelilerin bu hafta başından itibaren kamp alanından dışarı çıkabildiği öğrenilirken, günler sonra kamp alanından dışarı çıkan Suriyeliler, marketten alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşıladılar.

Geçtiğimiz hafta kamp alanında yaşananların üzüntü verice olduğunu ve olayların Esed yanlıları tarafından çıkartıldığını ifade eden mülteciler, kendilerine her türlü destek veren Türk yetkililere teşekkür ettiler. Kamera karşısında konuşmak istemediklerini dile getiren mülteciler, "Kamera karşısında konuştuğumuz zaman yakınlarımız birer birer ölüyor" dediler.

Reklam
Reklam

Suriyeli mültecilerin alışveriş yaptığı marketin işletmecisi Mehmet Yılmaz, kısa bir dönem kampta Arapça tercümanlığı yaptığını vurgularken, mültecilerin Suriye’de yaşananları korkuyla izlediğini belirtti. Yılmaz, "Suriyelilerin izlediği bir videoda öldürülen vatandaşların cesetleri, köpekler tarafından parçalanıyordu. Mülteciler korku içinde" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: