Konaklama Sektörü Ermeni Ayininden Umduğunu Bulamadı

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası Anıt Müzesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ermeni ayini için yapılan...

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası Anıt Müzesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ermeni ayini için yapılan hazırlıklar tamamlanırken, konaklama sektörü ise umduğunu bulamadı.

Yarın yapılacak olan ayin için Ermeni turistlerin beklenin altında olduğunu belirten konaklama sektörü yetkilikleri, bu azalmanın çeşitli nedenleri olduğunu söylediler. Kentte yaşanan depremden dolayı bu yıl az sayıda Ermeni turistin geldiğini belirten Elite World Otel Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Elik, bu durumun da konaklama sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Elik, “Turistler geçen yıla oranla bu yıl az sayıda geldi. Geçen yıl otellerin dolum oranı yüzde 95 oranındayken, bu yıl ise bu oran 70’in altına düştü. Bu yıl hizmet vermeye başlamamıza rağmen bizim de dolum oranı yüzde 45 oranında. Kentte yaşanan iki deprem turizm sektörünü olumsuz etkiledi” dedi.

Reklam
Reklam

Akdamar Oteli Recepsiyon Sorumlusu Nesrin Akdağ da, otellerinden Ermeni turistin bulunmadığını belirterek, “Turist sayısı geçen yıla oranla düştü. Bunun nedeni büyük oranla deprem. Şu anda otelimizde tek bir Ermeni turist yok. Bu yıl ayin için gelecek turist sayısı öyle görünüyor ki az olacak. Ama onun dışında diğer müşterilerimiz gelmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: