Konak’ta 22 Sokak Güneşi Gördü

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Güzelyalı Mahallesi 22 Sokak’ta sahipleri tarafından yıllar önce terk...

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Güzelyalı Mahallesi 22 Sokak’ta sahipleri tarafından yıllar önce terk edilen binaları yıktı. Yıkımla birlikte 22 Sokak güneş yüzü görmeye başladı.

Güzelyalı'da yıllardır mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit eden dört bina, kamulaştırma işlemlerinin ardından emniyetli bir şekilde yıkıldı. Poligon Deresi kıyısında yer alan 22 Sokak’ta 44, 46, 48 ve 52 kapı numaralı yapıların konumlandığı 460 metrekarelik alanda yıkım işlemleri tamamlandı. Mahalle sakinlerinin sevinçle izlediği yıkım sırasında, ekskavatör koltuğuna oturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ilk vuruşu kendisi yaptı.

Reklam
Reklam

Güzelyalı’da yaşayanların sevgisi ve desteğiyle başarılı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Tartan mahalle sakinlerine teşekkür etti ve şöyle konuştu: “Kentlerin ışığa, yeşile, düzene de ihtiyacı var. Bu düzeni sağlarken de en önemli nokta bu sokakların, yolların, kaldırımların, parkların asıl sahiplerinin; yani bu kentte yaşayanların ne istediğini bilmek. Ben hiçbir zaman sırça köşklerde oturup da tepeden bakan bir başkan olmadım. Her gün sokaklarda, pazarlarda, mahallelerde halkın içinde oldum. 22 Sokak’ta da burada yaşayanların istekleri, ihtiyaçları doğrultusunda bir çalışma başlattık. Bu bir anlamda kentsel dönüşümdür. Çünkü kentsel dönüşüm kent kültürüne, kent tarihine, kent insanına, kent yaşamına sahip çıkmak demektir.”

Yıkım sırasında yüzünü gösteren güneş, 22 Sokak’ın nefes alan, yeşil ve güvenli geleceğini de müjdelemiş oldu. İmar planında yeşil alan olarak yer alan 460 metrekarelik alanda, kent dokusuna uygun, modern bir park yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: