Konak’ta Hıdrellez Coşkusu

Konak Belediyesi’nin Sakarya Mahallesi İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlediği hıdrellez şenliği, coşkulu ve bir o kadar...

Konak Belediyesi’nin Sakarya Mahallesi İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlediği hıdrellez şenliği, coşkulu ve bir o kadar da renkli geçti.

Yüzlerce roman vatandaşın katıldığı, şarkı ve oyunlara eşlik ettiği gecede ateşler yakıldı, pilav ve ayran dağıtıldı. Roman vatandaşlar ile 4 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda işbirliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, “Hıdrellez gecesi dünyanın birçok yerinde coşkuyla kutlanıyor. Biz de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda belediye olarak bu şenliğe ev sahipliği yapıyor, baharı birlikte karşılıyoruz. Coşkuya, sevince ve eğlenceye ortak olduk, birlikte güzel bir gece geçirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hıdrellez gecesi gerçekleştirilen şenlik klavye ve davul eşliğinde roman havalarıyla başladı. Ceyhun Saraç’ın söylediği şarkılarla coşan romanlara kadın saz grubu, ritim saz grubu eşlik etti. Yüzlerce kişinin çılgınca oynadığı gecede davullar eşliğinde göbekler atıldı doyasıya eğlenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz