Konak'ta "Kent Anayasası" uygulanacak

500 binlik nüfusa göre planlanan bütçesiyle gündüz 1,5 milyona yaklaşan insan hareketliliği yaşanan Konak'taki turist...

500 binlik nüfusa göre planlanan bütçesiyle gündüz 1,5 milyona yaklaşan insan hareketliliği yaşanan Konak'taki turist yoğunluğu, belediyeyi harekete geçirdi. Konak Belediyesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak geldiği şu günlerde ilçede temizlik seferberliği başlattı. Kent disiplinini sağlamak amacıyla bir dizi önlem alan belediye, esnafı uyardı, kurallara uymayanlara ise Kabahatler Kanuna'na göre para cezası uygulandı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uyguluyoruz, çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, duvarlara, direklere afiş asanlar bedelini ödüyor. Denetimler daha sıkı bir şekilde sürdürülecek. Caydırıcı yaptırımlar uygulanacak.” dedi.
İzmir'in kalbi Konak'ta daha temiz bir çevre için Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Fevzipaşa ile Gazi Bulvarları'ndaki işyerlerini denetledi. Ekipler, işyerlerinin önüne, kaldırımlara ve sokaklara atık çıkararak halk sağlığını tehdit eden işletmelere cezai müeyyide uyguladı.
Konak'ta bulunan işyerlerinin kentlilik bilinciyle davranarak atık ve artıklarını çöp toplama saatlerine uygun olarak çıkarmaları gerektiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, insana ve çevreye duyulan saygının kent yaşamının vazgeçilmezi olduğunu belirtti. Başkan Tartan, “İzmir iş hayatının kalbinin attığı Konak aynı zamanda her gün yerli ve yabancı binlerce turisti de ağırlayan bir kent özelliği taşıyor. Bu sebeple özellikle çevre ve sağlık konularında çok daha dikkatli davranmalıyız. Hijyen açısından tehlike yaratan atıklar konusunda ekiplerimiz gerekli çalışmaları sürdürüyor. Ancak her Konaklının dikkat etmesi gereken bu konu, hem sağlık, hem kent görünümü hem de Konak'ın geleceği için bireysel bir duyarlılık ve bilinçli bir alışkanlık haline gelmelidir.” dedi.
Bundan böyle, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan saatlerde çöp konteynerlerinin dışarı çıkarılması sağlanacak. Kaldırım işgallerine izin verilmeyecek. Konak Belediyesi Temizlik, Zabıta ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlükleri yaşanan olumsuzlukları izleyecek, sorunlar ortadan kaldırılıncaya kadar takipçisi olunacak. Başkan Tartan, Kent Anayasası olarak nitelendirdiği kriterlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Başkan Tartan Konak'ta yaşayanların bu kentin sakini değil, sahibi olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uyguluyoruz. Çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, duvarlara, direklere afiş asanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Duydukları, gördükleri ve yaşadıkları olumsuzlukları bize bildirmeleri durumunda gerekli önlemler alınacak ve yaptırımlar derhal uygulanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz