Konan: Çocuk Gelişimi Mezunu Olmayanlarla Artık Çalışmayacağız

Manisa Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Türkiye’de çocukevi, yuva ve yurtlarda çocuklara...

Manisa Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Türkiye’de çocukevi, yuva ve yurtlarda çocuklara hizmet veren bakıcılarda artık "Çocuk Gelişimi" mezunu olma şartı arandığını bildirdi. Konan, bu şartı taşımayan kişilerin kendileriyle çalışamayacağını söyledi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yurt, Yuva ve Çocukevlerinde Çalışan Bakım Personeli Hizmet İçi Eğitim Semineri'ni başarıyla tamamlayan 58 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Reklam
Reklam

İl Müdürü Konan, CBÜ Sinema Salonu’nda yaptığı konuşmada, çocuklara en iyi bakımın aile ortamında verildiğini söyledi. Bunun her zaman mümkün olamadığının da altını çizen Konan, böyle durumlarda devletin imkanlarının devreye girdiğini kaydetti. Eskiden olduğu gibi çocuklara kalabalık koğuş sistemiyle değil, ev ortamında bakıldığını dile getiren Murat Konan, “Bu anlamda Manisa’da güzel çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle çocukevleri sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çocuklara eskiden olduğu gibi değil, eğitimli insanlar tarafından bakılmasından yanayız. Türkiye’de çocukevlerinde, yuvalarında ve yurtlarında çocuklarımıza hizmet veren bakıcılarda aranan temel özellik, Çocuk Gelişimi bölümü mezunu olma şartıdır. Bunu taşımayan kişiler artık bizimle çalışmayacak. Bakıcıların bu tür eğitimlere ihtiyacı var. 72 saat süren bu kursumuza, 58 bakım elemanı katıldı. Bundan sonra çocuklarımıza hizmet verirken aldıkları eğitimden faydalanacaklar. Bize emanet edilen çocuklarımızı, ayrıldıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durması çok önemlidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikalarını Vali Yardımcısı Turgay Ergin, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile CBÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Uzun Aras verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: