Konan: Sevgi Evleri'nde Kalan Çocuklara Bağırmak, Azarlamak Çağ Dışı

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Sevgi Evleri, Çocuk Evleri ile Bakım...

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Sevgi Evleri, Çocuk Evleri ile Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara dayak atmak, bağırmak, azarlamak ya da onları var olan diğer yaş grupları ile kıyaslamanın çağ dışı bir yöntem olduğunu söyledi.

‘Eğitim En İyi Denetimdir’ ilkesinden hareket eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, merkez, Akhisar ve Turgutlu ilçelerindeki Sevgi Evleri, Çocuk Evleri ile Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan 76 bakım personeline yönelik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda eğitim semineri düzenledi. 5 gün sürecek eğitimin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan, buralarda görev yapan personelin önceden eğitim aldığını ancak insanın fıtratı gereği almış oldukları eğitimi unuttuğunu, o yüzden bu eğitimlerin yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Konan şöyle devam etti: "İşte bundan hareketle almış olduğumuz eğitimleri gözden geçirmek hem yeni bir şeyler öğrenmek amacıyla bu eğitimi düzenliyoruz. Amacımız bakımımız altında bulunan çocuklarımızın özgüvenlerini artırmalarını sağlamak, geleceği güvenle bakan, toplum ve kendisiyle barışık ve bizden ayrıldıkları zaman onları kendi ayakları üzerinde durabilecek hale getirmektir. Eğitim bir sefer ile yetmiyor, her yıl tekrarlanması gerekiyor. Hatta şu da bir zorunluluk, bu eğitimlerin 3 ayda bir gerçekleşmesi gerekiyor. Bundan sonra çok dahi titiz ve sürekli eğitim yapacağız. Çünkü şuna inanıyoruz. Eğitim en iyi denetimdir. Siz almış olduğunuz eğitimleri çocuklar üzerinde uygulama noktasında sadece almış olduğunuz bilgileri uygulayarak, onlar üzerinde eğitim yapabilirsiniz. Bunun dışındaki yöntemler çağ dışı yöntemlerdir. Açıkça söyleyeyim dayak, bağırmak, azarlamak ya da onları var olan diğer yaş grupları ile kıyaslamak artık çağ dışı yöntem. Doğru bulduğumuz yöntem çağdaş yöntem. Bilgilerinizle, almış olduğunuz eğitim ile çocuklarımızı eğitmektir."

Reklam
Reklam

Seminerde personele protokol ve nezaket kuralları, çocuk istismarı ve ihlali, çocuk ve ergen ile iletişim, çocuklarda beslenme ve gıda güvenliği, çocuk uyum ve davranışlar bozukluları ve baş etme yöntemleri, ergenlik dönemi özellikleri ve ergenlerde sık yaşanan problemlerle baş etme yöntemleri, çocuklara ilişkin ilk yardım ve ev kazaları, bakım personelinin stres ile etme öfke kontrolü yöntemleri konularında sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire ve diyetisyenler tarafından eğitim verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: