Konesob’ta Hijyen Eğitimi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB), Türk Gıda Kodeksi kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB), Türk Gıda Kodeksi kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin sağlıklı koşullarda üretilmesi noktasında düzenlediği genel gıda hijyen eğitimleri devam ediyor.

2012 yılında 3 bine yakın esnaf ve sanatkara genel gıda hijyen eğitimi veren KONESOB ve birliğe bağlı odalar, 2013 yılında da hijyen eğitimlerini sürdürüyor. KONESOB konferans salonunda düzenlenen eğitim öncesinde konuşan Birlik Başkanı Bekir Duvarcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kodeks adında çıkardığı kanunla ilgili bilgiler verdi. Bütün elle dokunulacak unlu mamullerin gerek pastacı, gerek fırıncı, gerek bakkalların bu kanunla iştigal etmesi için Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu’nun bir protokol imzaladığını belirten Duvarcı, “Bu protokol gereği biz duyarlı davrandık. Bu hijyen eğitimleri için üniversitedeki hocalarımız ve tarım il müdürlüğü sağ olsun onlar da bize destek verdi. Hijyen eğitimlerine hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Konya’da 4’üncüsünü düzenliyoruz. Bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız ekmekle ilgili mutlaka kepekli ve siyah ekmeğin gelmesinden bahsetti. Ne kadar faydalı olduğunu, daha kaliteli ekmek ununu önemsediğini gördük. Onun için biz de bu eğitimleri hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bizim sadece hijyen ile ilgili değil, girişimci kurslarımız da devam ediyor. KOSGEB, İŞKUR, Konya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği girişim kurslarımız devam ediyor. 25 kişi bir araya geldi mi, hemen yerlerini temin ediyoruz. Eğitimlerle ilgili çok duyarlıyız. Bunun çok faydası olacağına inanıyorum. Eğer devlet bir kanun çıkardıysa mutlaka faydası vardır. Konya olarak bu duyarlılığı gösteriyorsunuz. Geçen 620 kişi, arkasından 400, bugün de 230 kişi hijyen eğitimine katıldı. Bu eğitimin sizler için çok faydalı ve yaralı olacağına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Duvarcı’nın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünver ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Sert ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu tarafından katılımcılara seminer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: