Konferansa Katılan Polisler Hem Hüzünlendi Hem De Gururlandırdı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında...

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında personele yönelik 'Ve Çanakkale' konulu konferans düzenlendi.

İlkadım ilçesindeki Polisevi’nde düzenlenen konferansa Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şube müdürleri, amirler ve polis memurları katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aydın, katılımcılara 18 Mart 1915 yılındaki Çanakkale Savaşı’nın çıkma nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.

Reklam
Reklam

Milletlerin ve insanların tarihlerinde önemli günlerin olduğunu kaydeden Mehmet Aydın, “Bunların bir kısmı dram ve acı şeklinde ortaya çıkar. Bir kısmı da sevinç şeklinde ortaya çıkar. Sevinçli günler bayram olarak kutlanır. Acı günler ise gelecek kuşakların hafızalarında yer edinilerek onların aynı acıları bir daha yaşamamak için tecrübe kazanılması amacıyla anılır. Savaşlar acı ve ölüm demektir. Meşrutiyeti ne olursa olsun insanlar hayatlarını kaybederler.” dedi.

Konferansa yoğun ilgi gösteren polisler zaman zaman anlatılanlardan dolayı hem hüzünlendi hem de duygulandı.

Konferans sonunda da Havaalanı Şube Müdürü Uğur Yıldırım, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Aydın’a çiçek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: