"Kongreden sonra seçime hazırlanacağız"

Sakarya (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarını eleştirerek, "Sonbaharda genel kongremizi yapacağız, sonra da yeni ekiplerle 2007 seçimlerine hazırlanacağız" dedi.

Erdoğan, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hanlı Beldesi'ndeki yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, istikrarın ve güvenin olmadığı yerde kalkınmanın olmayacağını belirtti. Türkiye'yi siyasetin eski kötü alışkanlıklarından kurtaracaklarını ifade eden Erdoğan, "60 senede Türkiye Cumhuriyeti 59 tane hükümet değiştirdi. Ne yaparsanız yapın, böyle bir ülkede istikrar olmaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'yi istikrara güvene alıştırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Sadece yabancı değil, yerli girişimciler de, geleceği konuştuğumuzda diyorlar ki 'Hakikaten başkan seçim yok mu?' 'Yok' diyorum. Yok böyle bir şey. Yeter ki sen yatırımını yap, bizim hesabımızda böyle bir şey yok. Çünkü, biz bunu ülkeye ihanet olarak görüyoruz. Niye seçime gideyim, neden? Her şey bu kadar güzel giderken. Biz şu anda ileriyi görüyoruz. Nedir o? 2007 Kasım'ını görüyoruz. Şimdiden bunun sinyallerini veriyoruz" dedi.

Ekonomi dünyasının ileri gelenleriyle, devletin bu kadar iç içe ve dayanışma içinde olduğu bir başka dönem olmadığını ifade eden Erdoğan, "Biz IMF'ye 24 milyar dolar borçla başladık. Ama şu an bizim IMF'ye olan borcumuz 13 milyar dolar. Herkes sağda solda konuşuyor, 'IMF bu ülkeyi yönetiyor' diye. IMF ile biz yeni mi nişanlandık?

Bizden önce gelen hükümetlerin hepsi masaya oturdular, konuştular. Ve IMF deyip geçemezsiniz. Uluslararası kurumlarla beraber çalışacaksınız. Her an bu dostluğunuz devam edecek. Yani 'Ben kapıyı kapattım' diyemezsiniz. Bizdekilerin çoğunun bu dünyadan haberi yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam