'Konsantre' eroine İstanbul operasyonu

İstanbul’da, narkotik timlerinin İran’dan getirildiği belirlenen uyuşturucuya karşı yaptığı operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 8 kişi...

İstanbul’da, narkotik timlerinin İran’dan getirildiği belirlenen uyuşturucuya karşı yaptığı operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı. Arnavutluk’a götürülmek üzere Türkiye’ye getirilen 29 kilogram eroinin 'crack' tabir edilen konsantre eroin olduğu, katkı maddeleriyle 100 kiloya çıkartılabileceği ortaya çıktı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 ay önce alınan bazı duyumlar üzerine başlatılan soruşturmada İran’dan Türkiye’ye uyuşturucu getirileceği bilgisi alındı. N.A isimli zanlıyı yakın takibe alan polis, Arnavut, Bulgar ve Yunan uyruklu zanlıların da konuyla bağlantılı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine operasyon kapsamı genişletildi. Takip yapıldığı sırada uyuşturucunun Arnavutluk'taki alıcısı olduğu belirtilen S.J’nin de Arnavutluk’tan Türkiye’ye gelişi polisi harekete geçirdi.
Takip edilen bir aracın Büyükçekmece’de lüks bir dairenin kapalı garajına girişinden itibaren zanlıları mercek altında tutan polis, burada uyuşturucunun başka bir arca nakledildiğini belirledi. Uyuşturucu bulunan aracın evden ayrılmasının ardından yapılan operasyon ile araçtakiler gözaltına alınarak arama yapıldı. 29 kilo 300 gram eroin ele geçiren polis eroini incelediğinde dikkat çeken bir manzara ile karşılaştı. Ele geçen eroinin “crack” olarak nitelendiği, katkı yapılarak kilosunun yaklaşık 100 kiloya kadar çıkartılabilecek nitelikte olduğu belirlendi.
Polis aynı bölgede yaptığı operasyonlarda N.A ile S.J’nin de aralarında bulunduğu 4’ü yabancı uyruklu 6 kişiyi gözaltına aldı. Van’da yapılan aynı operasyonun devamında uyuşturucunun Türkiye’ye getirilmesinde aracı olan iki şüpheli daha yakalandı. Yabancı uyruklu kişilerin uyuşturucunun yurt dışına çıkarılmasında aracılık yaptıkları belirlendi.
Zanlılarla birlikte 8 bin 690 Euro, 200 TL ile 141 ABD Dolarının yanı sıra 1 adet sahte nüfus cüzdanı ve bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Emniyet müdürlüğünde sorguları tamamlanan zanlıların tamamı sevk edildikleri İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz