"Kontak Lens, Yaz Aylarında Göz Kuruluğuna Neden Oluyor"

KOCAELİ (AA) - Kadir Yıldız - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurşen Yüksel, "Yaz aylarında kontak lens kullanan kişilerde kuru göz hastalığı alevleniyor" dedi.

"Göz kırpma refleksi düzenli olarak yapılmalı" Yüksel, kontak lens kullanmayan insanlarda bile çalışma ofislerindeki klimalı ortamlardan olumsuz etkilendiğine vurgu yaptı. Lensin, kuruyan gözde kıvrılarak farklı bir lokasyona göçtüğünü anlatan Yüksel, şunları söyledi: "Bu durum göze zarar verebilir. Lensin kıvrılarak üst lokasyona göçmesi kornea tabakasını çizilebilir. Lens, korneanın üzerine yerleşiyor, bu tabakanın üzerinde kuruluğa bağlı epitel dökülmesi daha sonra da kornea enfeksiyonları oluşabilir. Bu durum, korneada istemediğimiz sorunlar ortaya çıkarıp bunlar kalıcı korneal patolojilerin sebebi olabilir. Kontak lensin gözde durabilmesi için göz kırpmalarımızı düzenli olarak yapmak lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz