Konteyner Kentte "23 Nisan" Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kilis'teki konteyner kentte, Suriyeli çocuklara yönelik kutlama programı düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kilis'teki konteyner kentte, Suriyeli çocuklara yönelik kutlama programı düzenlendi.

Konteyner kent meydanında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kreş ve anaokuluna devam eden Suriyeli öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı. Müzik eşliğinde dans eden çocuklar, Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi.

Vali Süleyman Tapsız, programda yaptığı konuşmada, il merkezindeki törenden sonra Suriyeli çocuklar için bir kutlama programı hazırladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Çocukların mutluluğuna ortak olmak istediklerini aktaran Tapsız, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920'yi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ederken sadece Türk çocuklarına değil, bugünü bütün dünya çocuklarına armağan etmiştir. Şöyle baktığımız zaman Atatürk'ün aslında ne kadar büyük düşündüğünü bugün çok iyi anlıyoruz."

-"Onların yanında olmaya devam edeceğiz-"

Suriyelilerin ülkelerindeki olaylardan dolayı biraz hüzünlü olduğunu dile getiren Tapsız, onların bu hüznünü biraz olsun sevince dönüştürdüklerini vurguladı.

Suriye'de karadan ve havadan bombardımanın devam ettiğini anımsatan Tapsız, "Esed rejimi maalesef kendi halkını bombalıyor ve bu şiddet ve zulümden etkilenen Suriyeli kardeşlerimiz şu anda yüz binlerce kişiyi bulmuş durumda. Türkiye olarak Suriye halkına insani yardımlarımız devam edecek. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Suriyeli çocuklar Vali Tapsız'a çiçek verirken, Tapsız da çocuklara çikolata verdi.

Reklam
Reklam

Programa, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, AK Parti İl Başkanı Reşit Polat ile konteyner kentte barınan Suriyeliler katıldı.

Muhabir: Kemal Karagöz-Selen Tonkuş-Burhan Sansarlıoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: