Konteyner Kentte 'Deprem Ve Çocuk' Konulu Sempozyum Düzenlendi

Türkiye Psikiyatri Derneği Erzurum Şubesi ve Kocaeli Üniversitesi’nden uzman 20 psikiyatristin katılımıyla, Erciş Kışla Konteyner...

Türkiye Psikiyatri Derneği Erzurum Şubesi ve Kocaeli Üniversitesi’nden uzman 20 psikiyatristin katılımıyla, Erciş Kışla Konteyner Yerleşim Alanı'ndaki kültür çadırında “Deprem ve Çocuk” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Depremden olumsuz etkilenen çocukların deprem travmasını atlatabilmeleri ve psikolojik açıdan rehabilite edilebilmeleri amacıyla uzman psikiyatristlerden oluşan heyet, depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini ve depremden sonraki psikolojik süreci değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Psikiyatri Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nazan Aydın, "Bu çalışmamız bundan sonra yaşanması muhtemel depremlerden sonra psikolojik desteğin nasıl yapılması gerektiği hususunda bir ön çalışmadır. Umarım tüm Türkiye’ye faydalı olur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Heyet, sempozyumun ardından Kaymakam Ramazan Fani’yle birlikte bir araya geldi. Heyet adına, Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Psikiyatri Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nazan Aydın, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'ye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz