Konteyner Kentte Karne Heyecanı

Kilis'teki konteyner kentte öğrenim gören 4 bin 220 Suriyeli öğrenci ülkelerinden uzakta karne heyecanı yaşadı.

Kilis'teki konteyner kentte öğrenim gören 4 bin 220 Suriyeli öğrenci ülkelerinden uzakta karne heyecanı yaşadı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve protokol üyeleri, konteyner kenti ziyaret ederek buradaki öğrencilerle bir süre görüşüp karnelerini dağıttı.

Vali Tapsız ve beraberindekileri karşılayan Suriyeli bir öğrencinin İstiklal Marşı'nı hatasız okuması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Vali Tapsız ve beraberindekiler daha sonra çocuklara hediye dağıttı. Öğrenciler ise yaptıkları resimleri Tapsız'a hediye etti.

Reklam
Reklam

Suriyeli çocuklar karne dağıtımının ardından protokol üyelerine Türkçe şarkılar söyledi.

-Suriyeli öğrenciler de tatile girdi-

Vali Süleyman Tapsız, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 16 milyon öğrencinin karne aldığını anımsattı.

Kilis'te de yaklaşık 33 bin öğrencinin yarı yıl tatiline girdiğini ifade eden Tapsız, şöyle konuştu:

"Sadece kendi okullarımızda değil, konteyner kentteki bütün okullarımızdaki Suriyeli misafirlerimizin çocukları da tatile giriyor. Hem onların karnelerini dağıtmak hem de çeşitli hediyeler vermek üzere buradayız. Konteyner kentte bilindiği gibi ilkokul, ortaokul ve lise mevcut. Toplam 4 bin 220 öğrencimiz var. 180 öğretmenimiz burada eğitim öğretim hizmeti veriyor. 180 öğretmenden 112'si Suriyeli. Geriye kalan öğretmenlerimiz de Türkçe eğitimi veriyorlar."

Tapsız, bugünden itibaren Suriyeli öğrencilerin 15 gün dinleneceğini, daha sonra eğitime yeniden başlayacağını kaydetti.

Konteyner kentte her alanda güzel hizmetler vermeye gayret ettiklerini dile getiren Tapsız, "Burada Suriyeli öğrenciler, Türkçe'yi güzel bir şekilde öğreniyorlar. Bir öğrencimiz bize İstiklal Marşı'nı çok güzel şekilde okudu. Bizler dinleyince gerçekten duygulandık. Ben öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törene, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş ile bazı daire müdürleri katıldı.

Muhabir: Kemal Karagöz / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: