Konteyner Kentte Ramazan Hazırlığı

KİLİS (AA) - Ülkelerinden kaçarak Kilis'e sığınan 14 bin Suriyelinin barındığı konteyner kentte Ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Ülkelerinden kaçarak Kilis'e sığınan 14 bin Suriyelinin barındığı konteyner kentte Ramazan hazırlıkları tamamlandı. Suriyelilerin kaldığı konteyner kentteki 3 mescit temizlenerek, halıları yenilendi. Şam Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okunarak, cemaate dini konularda bilgi veriliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazanın ilk gününde iftar yemeği verecek. İdlip'ten 15 ay önce Kilis'e gelen Elbara Şahade, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteyner kentte Ramazanı karşılamaya hazırlandıklarını söyledi. Herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Şahade, "Ramazan ayında çeşitli programlar düzenleyeceğiz. Kur'an-ı Kerim okuyacağız, kadınlara yönelik dini sohbet düzenleyeceğiz. Çocuklarla ilgili programlarımız da olacak. Ramazan, inşallah bütün Müslümanlara hayırlar getirir" dedi. Suriye'de iç savaş bittiğinde ülkelerine döneceklerini dile getiren Şahade, Türk hükümetine bu zamana yaptıkları yardımlarından dolayı teşekkür etti. Elbara Şahade'nin eşi Bustevi Şahade de Türk hükümetinin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, "Burada her türlü ihtiyacımız karşılanıyor ancak iki çocuğumuza kıyafet almak için paramız yok. Sivil toplum örgütleri çocuklarıma kıyafet yardımında bulunursa çok mutlu olurum" dedi. Şahade, savaşın bir an önce bitmesini, ülkesine dönmek istediğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: