Konteyner Kentteki Kavga

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte çıkan kavganın sığınmacıların yer konusunda güvenlik

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte çıkan kavganın sığınmacıların yer konusunda güvenlik güçleriyle tartışmasıyla başladığını bildirdi.

Kaymakam Yazıcı, Harran Konteyner Kenti'nde düzenlediği basın toplantısında, kısa sürede büyüyen tartışmanın arbedeye dönüşmesi sonucu bazı kişilerin hafif yaralandığını ifade etti.

Yaptıkları tespitlere göre, Suriyeli misafirlerden oluşan yaklaşık 200 kişinin konteyner kentteki hastane ve yönetim binalarına taşla saldırmaya başladığını aktaran Yazıcı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kavga, sığınmacıların yer konusunda güvenlik güçleriyle tartışmasıyla başlamış. Olayın hemen ardından buraya geldik. İçlerinden bazı misafirlerimizi alıp, taleplerini dinledik. Bunlar arasında yapılabilecek olanları yerine getirmeye çalıştık. Tabii ilk etapta 200 kişilik grup, daha sonra artarak devam etti. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda emniyet ve jandarma takviye ekipler gönderdi. Bu ekipler geldikten sonra gruptakiler kendi istekleriyle dağıldı. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok, konteynerlerine geri döndüler. Ufak tefek taşlama neticesinde küçük çaplı da maddi hasar var."

Harran Konteyner Kenti'nde dün gece çıkan kavgada 12 kişi hafif yaralanmıştı.

Muhabir: Rauf Maltaş - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: