Konteynerler Temizlenecek Mi ?

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında sıcaklıkların iyice hissedilmesi ile birlikte Uzunköprü ilçesinde çeşitli mahallelerde bulunan...

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında sıcaklıkların iyice hissedilmesi ile birlikte Uzunköprü ilçesinde çeşitli mahallelerde bulunan çöp kovalarının henüz dezenfekte edilmemesi ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle etrafa miktop ve kötü koku saçması vatandaşları rahatsız ediyor.

Her yıl Uzunköprü Belediyesi tarafından yaz önce yapılan uygulama kapsamında çöp konteynırları ilaçlı su ile yıkanıp, temizlenirken, haşere, bakteri, koku ve mikrop üretimine karşı da dezenfekte ediliyordu. Çöp bölgelerinde de kireçli bakım uygulanırken, yıpranan ve boyası dökülen çöp konteynırları da boyanıp, bakım ve onarıma alınıyordu. Uzunköprü Belediyesi tarafından uygulamanın bu yıl gecikmesi ve bazı mahalle ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinin hala temizlenmemiş olmasından rahatsız olan vatandaşlar ilgilileri bir an önce temizlik işlemlerini tamamlamaları gerektiğini söylediler.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili Uzunköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgilerde ; Uzunköprü İlçesinde bulunan Aşçıoğlu Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Mesçit Mahallesi, Rıza Efendi Mahallesi gibi mahallelerde bulunan konteynerlerde temizlik ve ilaçlama işlemlerinin tamamlandığını kalan 3 mahallenin konteynerlerinde de temizlik ve ilaçlama işlemlerinin yapımına devam edildiği alınan bilgiler arasında. Bu uygulamanın bu yıl geç kalması ile alakalı da geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ilçemizde çok yağış olması nedeniyle ilaçlama ve temizlik işlerinden randıman alınamayacağı dolayısıyla bu uygulamaların yapılmadığı ifade edildi.

Uzunköprü Belediyesi Temizlik işleri yetkilileri ayrıca çöp konteynerlerinin temizlik ve ilaçlama işlemlerinin de yaz ayı boyunca belirli periyotlarla devam edileceğini kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz