Konteynır Kentte Duygusal Bayramlaşma

Kilis Valisi Süleyman Tapsız Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek, oyuncak dağıttıktan sonra Suriyeli çocuklara 5 TL...

Kilis Valisi Süleyman Tapsız Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek, oyuncak dağıttıktan sonra Suriyeli çocuklara 5 TL bayram haçlığı verdi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ve protokol üyeleri ile birlikte Öncüpınar kentinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynır kenti ziyaret etti.

Konteynır kentteki mahalle temsilcileri ve Suriyelilerle bir toplantı yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılara Kilislilerin ve Türk halkının kucak açtığını belirterek, “Tüm Kilisliler ve Türk milleti sizleri kucağını açmış durumda, sizleri sığınmacı olarak değil kardeş olarak görüyorlar. Hem Suriye’de hem de İslam coğrafyasında barışın ve huzurun sağlanmasını temenni ediyorum. Sizler dışarıda kalan Suriyelilere göre daha şansızınız. Çünkü 13 bin kişi konteynır kentte kalıyor. 10 bin kişide Kilis’te kalıyor. Yine Suriye tarafında bekleyen 8 bin kişi var. Suriye tarafında bekleyenleri yer oldukça Türkiye’ye alıyoruz. Kilis’te geçen bayram olduğu gibi bu bayramda paylaşmanın en güzel örneklerini görüyoruz. Kurban bayramı münasebetiyle Valiliğimizin organizesinde bütün sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımız sizlere yardım yapabilmek için yarış içerisine girdiler. Çok sayıda kişi kurban göndereceğiz, kurban parası göndereceğiz diye bir yarış içerisine girdiler. Bu gelen talepleri ve yardım yapacak kişi ve kuruluşların organizasyonunu bayramdan önce yaptık. İnşallah bayram süresinde hem şehir merkezinde yaşayan hem de konteynır kentte kalanlara ve sınırda bekleyenlere bu kurban payları ulaştırılacaktır. İnşallah bir dahaki bayramı kendi ülkenizde aileniz ile birlikte sağlıklı, mutlu huzurlu bir şekilde geçirirsiniz. Kilis halkı ve Türkiye sizleri yük olarak görmüyor. Başımızın üstünde yeriniz var. Bu zamana kadar görmediler yük olarak bundan sonrada görmeyecekler” dedi.

Reklam
Reklam

Suriyeliler ise Vali Süleyman Tapsız’ın nezlinde tüm Türk yetkililerine yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra konteynır kent içerisinde gezen Vali Tapsız’a Suriyeli çocuklar yoğun ilgi gösterdiler. Kurban Bayramı boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı konteynır kentte Suriyeli çocuklar Vali Süleyman Tapsız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attılar.

Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekilleri Karakuş ve Dal ile birlikte Suriyeli sığınmacıları konteynırda ziyaret ettiler. Vali Tapsız, burada çocuklara çeşitli oyuncaklar verdikten sonra 5 TL bayram harçlığı verdi. Suriyeli sığınmacılar, Vali Tapsız ve beraberindekilerin ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz