Konteynır Kentte İlk Sahur

Vanlı depremzedelerin bir bölümünü, yaşanan felaketinin ardından Ramazan ayını konteynırlarda karşıladı. Sıcak havadan dolayı içeride...

Vanlı depremzedelerin bir bölümünü, yaşanan felaketinin ardından Ramazan ayını konteynırlarda karşıladı. Sıcak havadan dolayı içeride sahur yapamayan birçok aile, konteynırlarının önüne sofra kurdu.

Yaşanan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasar gören birçok aile de konteynırlarda Ramazan ayını karşılamanın sevincini yaşıyor. Erek Konteynır Kenti sakinlerinden Şaşkın ailesi de Ramazan ayının ilk sahurunu evlerinin yerinde kaldıkları konteynırda karşıladılar. Konteynırın küçük mutfağında yapılan hazırlıkların ardından Şaşkın ailesi sıcaktan dolayı sofrayı dışarıya kurarak sahur yaptı. İlk sahuru yapmanın güzelliğini yaşadıklarını ifade eden aile reisi İbrahim Şaşkın, konteynırın dar ve sıcak olması nedeniyle sahuru dışarıda yaptıklarını ve komşuları uyandırma geleneğini burada da sürdürdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ramazan’ın hayırlı bir ay olduğunu söyleyen anne Meryem Şaşkın ise, “Konteynır dar ve sıcak, biz de dışarıda sahurumuzu yapıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz