Konteynır Kentte Sergi Açılışı

Van Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından Anadolu Konteynır Kenti’nde düzenlenen kursa katılan bayanların yaptıkları eserler...

Van Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından Anadolu Konteynır Kenti’nde düzenlenen kursa katılan bayanların yaptıkları eserler sergilendi.

Sergi açılış törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Üser, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Yasin Cingöz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt’un eşi Meryem Bozkurt, HEM Müdürü Nedim Cacim, HEM Müdür Baş Yardımcısı İrfan Öztürkçü, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Üser, konteynır kentler sayesinde vatandaşların görünür hale geldiğini, dolayısıyla onlarla birebir görüşme imkanı bulduklarını belirterek, “Mahallede görünmeyen, mahallede belki ulaşamadığımız ve ulaşmaya çekindiğimiz vatandaşları, konteynır kentler görünür hale getirdi. Dolayısıyla orada sosyal faaliyetlerimiz daha aktif hale geldi. Çünkü, konteynır kentler sayesinde vatandaşla birebir uğraşma imkanı bulduk. Vatandaşın derdini dinlemek, o dertleri çözmek, onları rehabilite etmek fırsatını yakaladık’ dedi.

Reklam
Reklam

Konteynır kentlerde düzenlenen etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Üser, ”Gençlere, kadınlara yönelik yapılan her türlü sosyal faaliyetin, bizim açımızdan çok büyük önemi var. Depremden en çok etkilenen grup olarak gençler, çocuklar ve bayanlar olduğunu düşünürsek, onların rehabilite edilmeleri açısından çok önemli görevler üstlendiler. Bu anlamda HEM müdürümüzü tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

El sanatları sergisinde, yapılan ürünlerin el emeği göz nuru olması itibariyle büyük bir anlam taşıdığını dile getiren Üser şöyle konuştu:

“Kursiyerlerimiz çok güzel şeyler yapmışlar. Ancak olaya eleştirisel de bakmak lazım. Kursiyerlerimizin biraz daha hünerli hale gelmesi lazım. Bunlar aslında kültürel unsurlar. Kültürel varlıkları devam ettirmek lazım. Bırakmamak lazım, işin kolayına kaçmamak lazım. Bu işleri fabrikasyona çekmememiz lazım.”

HEM Müdürü Nedim Cacim ise Vali Yardımcısı Mehmet Üser’in atandığı günden beri düzenlenen tüm faaliyetlere katılmasının kendilerini onura ettiğini belirterek teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan düzenlenen kursun, maddi ve manevi anlamda çok önemli faydalarını gördüğünü belirten Nuray Küser adlı kursiyer, “Kurs sayesinde deprem psikolojisini üzerimizden attık. Özellikle çok güzel arkadaşlıklar edindik. Aile bütçemize katkı sağladık. Bunun için çok mutluyuz. Kursu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından, verdikleri desteklerden dolayı Kurs Hocası Yasemin Akyüz'e plaket vermesiyle devam eden program, protokol tarafından kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve serginin gezilmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: