Konteynır Kentteki Suriyeliler Türkiye'ye Minnettar

Kilis'te kurulan ve dünyada benzeri olmayan konteynır kentte insanca yaşayan Suriyeliler, Türkiye'ye minnettar olduklarını belirttiler.Beşşar...

Kilis'te kurulan ve dünyada benzeri olmayan konteynır kentte insanca yaşayan Suriyeliler, Türkiye'ye minnettar olduklarını belirttiler.

Beşşar Esad’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye yerleştirilen ve barındıkları 10 çadır kent ile 1 adet konteynır kentte hayata tutunan Suriyeliler, Türkiye Cumhuriyeti’ne yardımlarından dolayı teşekkür ediyorlar. Birleşmiş Milletler (BM) standartlarının üzerinde olan ve dünyada bir örneği bulunmayan Öncüpınar'daki konteynır kentte bir ilçede olması gereken ne varsa hepsi bulunuyor. İlköğretim okulundan liseye, bankasından marketine, sahra hastanesinden sosyal tesislerine kadar her türlü imkanlar düşünülerek hazırlanan ve Türkiye ile Kilis’in tanıtımına büyük katkısı olan konteynır kentte yaşayan sığınmacıları, dünyanın dört bir tarafından gelen devlet adamları, siyasetçiler, sanatçılar ve aktivistler ziyaret ediyor. Suriyelilerin tüm ihtiyaçları Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanırken, 12 bin 500 mültecinin barındığı konteynır kentte eğitime de büyük önem veriliyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede 3 bin 957 Suriyeli öğrenci; 113 Suriyeli öğretmen ile 42 Türk öğretmen gözetiminde eğitim görüyor. Sığınmacılar Türkiye'ye yaptıklarından dolayı teşekkür ederken, Suriyeli öğretmenlerin de eğitime destek vererek kendi ülkesinin çocuklarına eğitim vermesi dikkat çekiyor. Suriyeliler, Beşşar Esad’ın çoluk çocuk demeden herkesi katlettiğini, ülkelerinde barış olması halinde geri döneceklerin ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Konteynır kenti daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakanın katılımı ile ziyaret etmişti. Ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ile Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da konteynır kenti ziyaret ettiler.

Öte yandan, Suriye’den savaştan kaçanların Türkiye’ye girişleri de sürüyor. Suriyeliler pasaportlarıyla Kilis’e gelirken, Esad’ın vatandaşların üzerine bomba yağdırdığını, ülkelerinde yaşanacak bir ortam kalmadığı için dost ve kardeş olan Türkiye’ye geldiklerini dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz