Kontrolünü kaybeden İranlı paraşütçü 200 metreden denize düştü

Yamaç paraşütü eğitimi almak için Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen İranlı öğretim görevlisi, 200 metre yükseklikten...

Yamaç paraşütü eğitimi almak için Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen İranlı öğretim görevlisi, 200 metre yükseklikten denize düştü. Çevredeki tekneciler tarafından botla denizden alınan bayan pilot, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İran’dan bir yamaç paraşütü okulu ile Fethiye’ye gelen öğretim görevlisi Efsane Negebizade (35), bin 900 rakımlı Babadağı’nda 1 haftalık eğitim programına katıldı. Eğitim çalışmalarını sorunsuz tamamlayan ve İran’ın Tebriz kentinde öğretim görevlisi olduğu öğrenilen Negebizade, son atlayışını da başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat Ölüdeniz semalarında süzülen Negebizade’nin havadayken eğitmeni ile olan telsiz bağlantısı kesildi. Gökyüzünde paraşütün kontrolünü kaybeden İranlı pilot yaklaşık 200 metre yüksekten denize düştü. Çevrede bulunan tekneciler Efsane Negebizade’nin yardıma koşarak botla kendisini kıyıya çıkardı. Burada bekleyen ambulans yaralı pilotu alarak Fethiye’de özel bir hastaneye götürdü. Olayla ilgili Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Yaralı pilotun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz