Konukoğlu: Fransa, Antep’i Gaziantep yapan kanlı tarihine baksın

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Senatosu'nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, "Fransa, gerçekten tarihle yüzleşmek istiyorsa, Antep'i Gaziantep yapan kanlı tarihine baksın." dedi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Fransa'nın, bütün değerleri ayaklar altına alarak imza attığı bu kararın, Gaziantep’te de en iyi şekilde karşılığını bulacağına dikkat çekerek, kararı kınadıklarını bildirdi. Tasarının, tarihi bilen herkes gibi sanayicileri vicdanen çok rahatsız ettiğini vurgulayan Konukoğlu, ''Tamamen politik gerekçelere dayanan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Oy hesabıyla senato çatısı altında tiyatro oynayarak bu kararı alanlar, tarih önünde bu kararlarının altında kalacaklardır.'' değerlendirmesinde bulundu. Konukoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Türk ve Fransız iş adamları arasında kurulan olumlu ilişkilere ve işbirliğine hem ekonomik hem de sosyal anlamda zarar verecek bu kararı, Fransız iş adamlarının da tamamen politik olarak nitelendirdiğini düşünüyor, Fransa’daki muhataplarımızdan da bu karara karşı tepki koymalarını bekliyoruz. Şu bir gerçek ki Fransa'da bu yasanın kabul edilmiş olması Türkiye'ye kaybettirmez. Yaşanan bu gerilimin sonrasında Türkiye'den daha fazla zarar görecek olan taraf Fransa'dır. Eğer Fransa, gerçekten tarihle yüzleşmek istiyorsa Antep'i Gaziantep yapan kanlı tarihine baksın.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz