Konukoğlu 'keşke'lerini Anlattı

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayatta en büyük üzüntüsünün eğitimini yarım bırakması ve...

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayatta en büyük üzüntüsünün eğitimini yarım bırakması ve İngilizce'yi bilmemesi olduğunu belirterek, "Elbette çeşitli üzüntülerim ve keşkelerim oldu ama okuyamamanın ve yabancı dil bilmememin üzüntüsü başka. Keşke okuyabilseydim, İngilizce konuşabilseydim" dedi.

Konukoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları ve uzmanlara, bakanlığın, 'Zirvedekilerle Buluşma' başlıklı organizasyonu kapsamında konferans verdi. Toplantı öncesinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile makamında sohbet eden Konukoğlu, daha sonra Başöğretmen Salonu'ndaki toplantıya geçti. "Eğitim Türkiye'nin geleceğidir. Bundan dolayı da Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin görev ve sorumlulukları daha anlamlıdır" diyen Konukoğlu, kendisinin okuyamamasından duyduğu üzüntünün, kardeşleri ve çocuklarının üniversite eğitimini tamamlamaları ve yabancı dili iyi kullanmaları nedeniyle bir nebze olsun azaldığını söyledi.

Reklam
Reklam

SANKO'NUN YAPTIRDIKLARI

Konukoğlu, SANKO olarak şimdiye kadar bir zihinsel engelliler iş ve meslek okulu, beş ilköğretim okulu, 9 lise ve 2 fakülte binası olmak üzere 384 derslikli 17 okul yaptırarak devlete teslim ettiklerini, önümüzdeki hafta da Gaziantep Üniversitesi'ne yaptıracakları İlahiyat Fakültesi'nin temelini atacaklarını bildirdi. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne yaptırdıkları Tekstil Bölümü yanına, öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için 'küçük bir fabrika' kurarak bölüme devrettiklerini ve pamuğun işlenmesi, ipliğe dönüşmesi ve örgü olarak dokunması süreçlerinin uygulama merkezinde öğrenciler tarafından yaparak öğrenildiğini anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Paylaşmak, başarılı olmamızın ve büyümemizin sırrını oluşturuyor. Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Burs alan öğrencilerden bir isteğimiz var. Ekonomik durumları iyi olduğunda, ailesinin geçimini sağladıktan sonra en azından bir öğrenciye burs vererek okumasını sağlamaktır. Bunu yapanların bize karşı hiçbir gönül borcu kalmaz ve ekonomik olanağı olmayan zeki öğrenciler yükseköğrenim yapma fırsatı bulur. Valilikle işbirliği içerisinde 65 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz. Herkes olanağı ölçüsüne toplumla paylaşırsa, o ülkede birlik ve dirlik hakim olur. Türkiye bugün dimdik ayaktaysa bunun bir nedeni de akrabalar arasında var olan yardımlaşma anlayışının, milletçe uygulanmasıdır."

Reklam
Reklam

HEDEFİ OLMAYAN BAŞARAMAZ

Konukoğlu, eğitimcilere hedefi olan gençlik yetiştirmeleri çağrısında bulundu. Hedefi olmayanın başarılı olamayacağını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımıza, öğrencilerinize, bilimin yanı sıra, geleneksel aile yapımız ve geleneklerimiz konusunda da bilgi aktarmalıyız, eğitim vermeliyiz. Bunu yaptığımız ölçüde Türkiye'nin gücüne güç katarız. Başarı için olmazsa olmazlardan birisi de hedef belirlemektir. Hedef uzanıldığında tutulacak, ne yapılırsa yapılsın erişilemeyen yerde olmamalı. Çaba gösterildiğinde erişilen hedef, başarının altın anahtarıdır. Hedef başarı için motivasyon sağlar. Planlarınızı uzun vadeli yapınız. Hayat inişli çıkışlıdır. Planınızı kısa vadeli yaparsanız, iniş çıkışlar nedeniyle oluşan zikzaklar, dalgalanmalar sizi başarısızlığa taşır. Kısa vadeli planlamadaki olumsuzluklar nedeniyle planınızı revize etmek zorunda kalırsınız, bu da size başarısız görüntüsü verir."

"AKTİF İŞ YAŞAMINDAN ÇEKİLECEĞİM"

Konukoğlu,"Bundan 15 yıl önce, 65 yaşında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi bırakacağım, aktif iş yaşamından çekileceğim diye planlamamı yaptım ve açıkladım. Bu planlama doğrultusunda 2013 Aralık ayında yerimi kardeşim Zeki Bey'e bırakacağım. Babalar ve öndekiler ölene kadar işin başında kalırsa, ölüm sonrası için yerine geçecek kişiyi hazırlamaz ise şirketler darmadağın oluyor. Görev değişimi planlı bir şekilde ve görevi devredecek kişi hayattayken gerçekleştirilmeli. Bu süreçte de arkadan gelen kadrolar, yeni döneme, değişime hazırlanmalı ki, süreç kesintiye uğramadan işler yürütülmeli" dedi.

Reklam
Reklam

SANKO'nun kuruluşundan bugüne geçirdiği aşamaları da anlatan Konukoğlu, her yatırımı daha çok kazanmak kadar, daha çok istihdam ve daha çok paylaşma fırsatı olarak gördüklerini kaydetti. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan ve konuşması sık sık alkışlanan Konukoğlu'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer adına, Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici tarafından teşekkür plaketi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: