Konukoğlu:Büyüme Gelecek Senelerde Yüzde 5’i Aşmalı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin daha güçlü büyümesi gerektiğini vurguladı. Adil Konukoğlu, ‘’Büyümenin gelecek senelerde yüzde 5’leri aşması gerekir.’’ dedi.

2012 büyüme rakamlarını değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, ’’Ekonomi yönetimi geçen sene için hedeflediği büyüme oranının yüzde 4 idi, daha sonra bunu yüzde 3,2 olarak yeniledi. Ancak büyüme oranı yenilenen hedefin de altında kaldı.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

2012’nin dünyada çok önemli ekonomik ve siyasi dönüşümlerin yaşandığı bir sene olduğuna işaret eden Konukoğlu, Türkiye’nin bu olumsuz ortama rağmen büyüme başarısı gösterdiğini aktardı. Bunda ihracatın önemli rol oynadığını vurguladı.

Adil Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Fakat dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceksek, insanımızın refah seviyesini yükselteceksek öncelikle hızlı büyümeliyiz. Yüzde 2-3’lük düşük hızdaki büyümeler Türkiye’ye yetmez. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için büyümenin hızla devam etmesi ve önümüzdeki yıllarda yüzde 5’lerin üzerine çıkması gerekir.’’

Büyümeyi sağlayacak dinamikleri devreye sokmak gerektiğini belirten Konukoğlu, sanayicinin rekabet gücünü artırıcı, iç talebin de büyümeye pozitif yönde katkı yapacağı, tasarrufu artırıcı tedbirlerin uygulamaya konulması gerektiğini bildirdi. GSO Başkanı Konukoğlu, 2013’ün büyüme açısından daha iyi olmasını, Orta Vadeli Program hedefi olan yüzde 4 düzeyinde veya bunun biraz daha üzerinde çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: