Konuşma ve yürüme engelli şair, şiir kitabı çıkardı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde konuşamayan ve yürüyemeyen engelli bir kişi, kendi şiirlerinden oluşan bir kitap çıkardı.<br/>11...

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde konuşamayan ve yürüyemeyen engelli bir kişi, kendi şiirlerinden oluşan bir kitap çıkardı.
11 yaşından bu yana şiir yazan 32 yaşındaki İsa Kılıç, küçük yaşta menenjit hastalığı geçirdikten sonra konuşma ve yürüme yeteneğini kaybetti. O günden sonra şiir yazmaya başlayan Kılıç’ın 300’ün üzerinde şiiri var.
Yeşiltepe Mmahallesi'nde ikamet eden Kılıç’ın en büyük destekçisi annesi Hürü Kılıç, oğlu İsa’nın küçükken geçirdiği hastalık sebebiyle yazı yazmakta zorlandığını fakat azimle şiirlerini yazdığını söyledi. Oğlunun şiirlerinde her türlü konuya değindiğini belirten anne Hürü Kılıç, “Oğlum engelli, fakat onda şiir yazma yeteneği oldukça fazla. Normal çocukların yazamayacağı şiirleri yazıyor.100 şiirin yer aldığı “Kader Çizgisi” adlı kitabını eniştesi tüm masraflarını karşılayarak bastırdı. Oğlumla gurur duyuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz